'HÜDA PAR Kürdistan Tarif Eden Tek Partidir'

'HÜDA PAR Kürdistan Tarif Eden Tek Partidir'

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Nusaybin İlçe Teşkilatı, 1’inci olağan kongresini yaptı. HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı İsa Aydın’ın da katıldığı kongrede, mevcut İlçe Başkanı Halil Talayhan tekrar başkan seçildi.

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Nusaybin İlçe Teşkilatı, 1’inci olağan kongresini yaptı.  HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı İsa Aydın’ın da katıldığı kongrede, mevcut İlçe Başkanı Halil Talayhan tekrar başkan seçildi.

Partinin ilçe binasında gerçekleşen  kongre, Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.  Yapılan yoklamanın ardından divan kurulu oluşturulduktan sonra,  mali rapor ve faaliyet raporu okundu.

Kongrede partililere hitap eden HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı İsa Aydın, bölge insanının geçmişte çok zulüm gördüğünü, bu zulmün devam etmemesi için İslam’ı referans alan siyasi bir parti olarak mücadele edeceklerini belirtti. Mücadelelerinin makam mevki kapmak olmadığının altını çizen Aydın,tek gayelerinin Allah’ın rızası doğrultusunda halka hizmet olduğunu ifade etti. Aydın, “Tüzüğünde Kürdistan sınırlarını ayrıntıları ile tarif eden tek parti HÜDA PAR’dır.  HÜDA PAR’ın tüzüğü okuyanlar kendini burada görecektir.” ifadelerini kullandı.

“Bu, kutlu bir davadır”

Daha sonra söz alan HÜDA PAR Mardin Başkanı Şeyhmus Akman da siyasetin kendileri için amaç değil araç olduğunu söyledi. İnsanlığın atası Hz. Âdem’den bu yana süren hak ve batıl mücadelesinin devam ettiğini ve HÜDA PAR’ın Hakk’ın yanında batılla mücadele için siyasi arenaya çıktığını dile getiren Akman, “Bu, kutlu bir davadır. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk defa referansını İslam’dan alan bir siyasi parti olarak mücadele veriyoruz. Gayemiz; adalet, huzur ve kardeşliğin tesisidir. Bu doğrultuda inşallah çalışacağız” şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından seçime tek aday olarak giren Halil Talayhan, 31 seçmenin tamamının oyunu alarak yeniden başkan seçildi. (Cihat Şayık-İLKHA)