Hüda Par Kimi Destekleyecek ?

Hüda Par Kimi Destekleyecek ?

hüda par kimi destekleyecek sorusuna dair açıklama yapıldı

HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Yılmaz, 24 Haziran’da yapılacak cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimiyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı adayı konusunda karara vardıklarını belirten Yılmaz, bu kararı genel başkanları Yapıcıoğlu’nun açıklayacağını söyledi.

İttifaklarda yer almayı istediklerini ancak diğer partilerin kendilerini ötekileştirerek ittifak dışında bıraktıklarını belirten Yılmaz, bu yüzden 81 ilin tamamında seçime gireceklerini ve seçime girecekleri tüm yerlerde dengeleri değiştireceklerini kaydetti. Hedeflerinin barajı aşmak olduğunu aktaran Yılmaz, HÜDA PAR’a verilen hiçbir oyun boşa gitmediğini, seçmenlerinin desteğiyle Türkiye siyasetinde büyük bir ivme kazanacaklarını ifade etti.

HÜDA PAR’ın siyaset sahnesinde bugüne kadar birçok ilkleri başardığını söyleyen Yılmaz, "HÜDA PAR'ın duruşu, siyasette bir tarafa meyletmesiyle bugüne kadar birçok noktada dengeleri değiştirdi. Örneğin, 16 Nisan referandumu. HÜDA PAR'ın duruşu olmamış olsaydı belki şu an ‘evet’ değil de ‘hayır’ çıkmış olacaktı ve şu anki sistem dahi tekrar parlamenter sistem olarak devam edecekti. Bunun için diyoruz ki, HÜDA PAR’ın gücünün azımsanmaması gerekiyor. HÜDA PAR'ı 4 yıl önceki şartlarla değerlendirmemek gerekiyor. 4 yıl önce sadece 9 ilde seçime girerek o zaman da dengeleri değiştirmişti, hatta birçok belediyenin el değiştirmesine sebep olmuştu, sonrasında da iktidarın belirleyeni konumuna gelmiştir." dedi.

"Cumhurbaşkanı adayı konusunda karara vardık"

24 Haziran seçimlerinde cumhurbaşkanı adayı konusunda karara vardıklarını, HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu’nun önümüzdeki günlerde bunu açıklayacağını aktaran Yılmaz, "Cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili parti olarak bir değerlendirme yaptık. Bu değerlendirmeyi yaparken de biz sadece cumhurbaşkanı adaylarının vaatlerine bakmadık. Adayların geçmişinde ne yaptığını, nasıl bir tavır sergilediklerini, nasıl bir performans gösterdiklerini; ilkelerimiz, inancımız doğrultusundaki tavırlarına baktık. Artı bugün ne yaptıklarına ve bu vaatleriyle de yarın ne yapabileceklerine; dünü, bugünü ve yarınını düşünerek parti merkezi olarak bir karara vardık. Kararımızı da önümüzdeki günlerde Sayın Genel Başkanımızın açıklaması üzerinde hemfikir olduk. Önümüzdeki günlerde de Genel Başkanımız uygun gördüğü şekilde bunu açıklayacaktır." diye konuştu.

"81 ilde 600 aday ile seçimlere katılmayı düşünüyoruz"

Yılmaz, "Şu anda tek başına seçime girecekmiş gibi hazırlığımızı yapıyoruz. 81 ilde 600 aday ile seçimlere katılmayı düşünüyoruz. Aday adayı başvuruları sonlandı. Şu an Genel Merkezimizde bunların değerlendirilmesi yapılıyor. Birkaç güne kadar da adaylarımız netlik kazanacak. Bu netlikten sonra biz adaylarımızı kamuoyuyla paylaşacağız." ifadelerini kullandı.

"Partimizi ötekileştirerek bizi ittifakın dışında bıraktılar"

İttifaklarda yer almayı istediklerini fakat diğer partilerin kendilerini ittifak dışında bıraktıklarını vurgulayan Yılmaz, konuşmasına şöyle devam etti:

"Baraj sorunundan dolayı özellikle ittifaklar içerisinde yer almak isterdik, böyle bir düşüncemiz oldu fakat bilinçli bir şekilde mevcut ittifaklar partimizi ötekileştirerek bu ittifakın dışında bıraktılar. Bunu da kamuoyu böyle bilmelidir. Biz kendimiz dışarıda kalmadık, özellikle ötekileştirilerek dışarıda bırakıldık ve bundan dolayı da biz şu an kendi adımızla, kendi logomuzla bu baraj engelini aşmaya çalışacağız ve dengeleri değiştirecek gücümüzle de bizi baraj altında bırakmak isteyenleri halkın sandıktaki ‘Vicdan Barajı'nda İnşallah biz boğacağız. Bu tavırlar devam ettiği takdirde meclisteki dengelerin nasıl değiştiğini de herkes görecektir."

"Cumhurbaşkanının kimin olacağına HÜDA PAR karar verecektir"

HÜDA PAR’ın dengeleri değiştirdiğini, bu seçimde de seçimin belirleyicisi olacağına dikkat çeken Yılmaz, "16 Nisan referandumunda iktidarın belirleyeni HÜDA PAR oldu. Hatta öyle ki bu belirleyici özelliğinden dolayı Sayın Cumhurbaşkanı bu gerçeği gördü ve 16 Nisan gecesi HÜDA PAR’a teşekkür etti. Yine bugün de dengeler birbirine eşittir. Cumhur ittifakının adayı ile muhalefetin adaylarının gücü birbirine denktir. Evet, birden fazla aday vardır fakat birinci turda seçilememe durumu da söz konusudur. İkinci tura kaldığında iki aday arasında bir tercih yapılacaktır ve bu iki adayın gücü de birbirine yakın olacaktır. Yani daha önceki evet ve hayır da olduğu gibi…Yani ‘Seni başkan yaptıracağız ve seni başkan yaptırmayacağız’ diyenler birbirine yakındır. Böyle bir durumda HÜDA PAR’ın bu dengelerden birine meyletmesi durumunda dengeler değişecektir. Bundan dolayı diyoruz, cumhurbaşkanının kimin olacağına HÜDA PAR karar verecektir." açıklamasında bulundu.

"HÜDA PAR denge durumundadır"

Konuşmasının devamında Yılmaz, şunları söyledi: "Yoksa oy çokluğundan dolayı HÜDA PAR şu adayı desteklediği için seçilecek değildir. Denge durumunda olmasından dolayı HÜDA PAR’ın konumunun özellikle HÜDA PAR'ın desteğinin bu güçte olmasından dolayı biz bunu söylüyoruz.Meclis aritmetiği de aynı şekildedir. Daha önce sadece 9 ilde seçime katıldık ve kendi tabanımızın oyunu alınca bu 9 ilde seçime katılmamızla beraber belediyeler el değiştirdi."

"Meclis aritmetiği ciddi oranda değişecektir"

Seçime girecekleri her yerde meclis aritmetiğinin değişeceğini ifade eden Yılmaz, "Daha önce biz seçime girmediğimiz için bizim oylarımız ile alınan belediyeler veya milletvekilliklerinin sayısı değişti. Şu anda biz 81 ilde girdiğimizde milletvekili seçimindeki il barajı kotası da göz önünde bulundurulduğu vakit bu barajdan dolayı bazen bir yerde bin oyla, bir yerde 5 bin oyla ya da 10 bin oyla dengeler değişecektir. HÜDA PAR kendi oyunu aldığında, yani o emanet oyları geri aldığımızda meclis aritmetiği ciddi oranda değişecektir. Şu anki partilerin, bugüne kadar HÜDA PAR'ın bu artı oylarıyla ve çarpan etkisi denilen sistem ile alınan fazladan milletvekillerini kaybetme durumu da söz konusu olacaktır." şeklinde konuştu.

"Türkiye siyasetini olumlu yönde etkileme yönündeki bir pozisyonda olacağız"

"HÜDA PAR'ın seçmeni bu seçimde de HÜDA PAR ne derse onu yapacaktır." diyen Yılmaz, hedeflerinin barajı aşmak olduğunu söyledi.

Yılmaz son olarak şunları kaydetti: "HÜDA PAR'ın tavrını, duruşunu, tutumunu ve siyaset sahnesindeki gücünü oluşturan seçmeninden aldığı destektir. Seçmenimizin bu desteğiyle İnşallah Türkiye siyasetinde 81 ilde seçime girerek büyük bir ivme kazanacağız ve hedefimiz barajı aşmaktır. Baraj aşılmazsa dahi, meclise giremesek dahi meclis dışında kalan en büyük parti olmak için bir çaba göstermeliyiz. Bu durumda da bize düşen meclis dışındaki ana muhalefet rolü oynama, doğruları meclis dışında da olsa söyleme ve Türkiye siyasetini olumlu yönde etkileme yönündeki bir pozisyonda olacağız. Seçmenimiz bunu da göz önünde bulundurmalıdır. HÜDA PAR’a verilen hiçbir oy boşa gitmeyecektir bunu böyle bilmeleri gerekiyor."

İLKHA