Hüda Par Genel Başkanı Yapıcıoğlu'ndan Halep Açıklaması

Hüda Par Genel Başkanı Yapıcıoğlu'ndan Halep Açıklaması

Dicle Üniversitesinde faaliyet gösteren 9 öğrenci kulübünün, Halep'teki siviller için düzenledikleri kermese katılan ...

Dicle Üniversitesinde faaliyet gösteren 9 öğrenci kulübünün, Halep'teki siviller için düzenledikleri kermese katılan HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Suriye'nin Halep kentinde yaşanan insanlık dramına dikkat çekerek “Sivillerin tahliyesi için sağlanan ateşkesin kalıcı olmasını, orada akan kanın durmasını temenni ediyoruz.” dedi.

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu ve beraberindeki partililer, Dicle Üniversitesinde (DÜ) faaliyet gösteren 9 öğrenci kulübünün, Halep'teki siviller için düzenledikleri kermese katılarak maddi destekte bulundu.

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu'na, Genel Başkan yardımcısı Vedat Turgut, İl başkanı Şeyhmus Tanrıkulu ve partililer eşlik etti.

Yapıcıoğlu, kermes öncesi DÜ'deki Fetih camisine gelerek burada Cuma namazını eda etti. Ardından İlahiyat Fakültesinde düzenlenen kermese katılarak geliri Halepli sivillere bağışlanmak üzere hazırlanan ev yemeklerinden aldı.

Kermesteki öğrencilerle bir süre sohbet eden Yapıcıoğlu, burada yaptığı açıklamada Halep'te yaşanan insanlık dramına dikkat çekti.

Halep başta olmak üzere dünyanın dört bir tarafında zulüm altında olan bütün mazlumlara Allah'tan yardım temennisine bulunan Yapıcıoğlu, “Suriye savaşının başladığı günden bu yana sadece Halep değil Suriye'nin farklı coğrafyalarında çok yerde çok sayıda insan zulüm yaşadı. Fakat Halep son birkaç gündür belki çok yoğun bir şekilde gündeme geldi. Ama uzun süredir devam eden zulüm vardı. Allah yardımcıları olsun. Burada Dicle Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde 9 ayrı öğrenci kulübü, Müslüman gençlik adına bir araya gelip oradaki mazlumlar yararına bir kermes düzenlediler.  Karınca kararınca bizim de bir katkımız olsun diye geldik bugün.  Kardeşlerimize gönderilecek yardımda bizim de çorbada bir tuzumuz olsun dedik.  Bu kermesleri düzenleyenleri tebrik ediyorum. Allah hayırlarını kabul etsin. Benzer hayırlarda aralarında bir yarış olur inşallah, yarışan gençlerimizin sayısı artar. Rabbim acıları bir daha bu ümmete göstermesin. En azından oradaki sivillerin tahliyesi için sağlanan ateşkesin kalıcı olmasını, orada akan kanın durmasını temenni ediyoruz.” diye konuştu.

Yapıcıoğlu, “Ümmet elbette birleşebilir ama önce birleşebileceklerini, bir araya gelebileceklerini dillendirmeleri ve buna inanmaları lazım. Eğer buna inanırlarsa ve ilk adımı atarlarsa arkası çorap söküğü gibi gelecektir ama ‘öğrenilmiş çaresizlik' derler ya; bizim zihinlerimize sokmuşlar bunu. ‘Bu ümmet nasıl bir araya gelecek?' Ben de böyle söyleyenlere şu örneği veriyorum; Avrupa, geçtiğimiz yüzyılda iki dünya savaşı yaşadı, birbirlerinden 100 milyona yakın insan öldürdüler. Sonra bir araya geldiler. Aralarındaki sınırları kaldırdılar, ortak para birimine geçtiler. Şu anda biz onlara Avrupa Birliği diyoruz. Pek çok ülkeden müteşekkil olmalarına rağmen onlara bu ismi biz de takıyoruz.” Dedi.

“Mutlaka bir gün ümmet bir araya gelecektir”

Ümmet arasında vahdetin bir gün mutlaka sağlanacağına olan inancının tam olduğunu aktaran Yapıcıoğlu, “Yüzlerce, binlerce ortak noktamız var iken, inandığımız kitap bize kardeşliği emrederken, ateş çukurunun kenarında iken Allah'ın lütfuyla kurtulduğumuzu ve onun nimeti sayesinde kardeşler olduğumuzu söylerken biz, Hz. Muhammed'in ümmeti, Müslümanlar olarak neden bir araya gelemeyecekmişiz? Doğrusu bunun imkânsız olduğunu düşünenlere ve dillendirenlere ben şaşıyorum. Eğer kötü niyetli değillerse öğrenilmiş bir çaresizlik içerisinde debelenip duruyorlar diye düşünüyorum. Bu mümkündür, inşallah bir gün olacaktır. Bizim temennimiz bunun gerçekleşme zamanının çok uzaklarda olmamasıdır, biz inanıyoruz mutlaka bir gün gerçekleşecektir.” ifadelerini kullandı.