Hüda Par: Çözüm Süreci Bizim İçin Bitmiştir

Hüda Par: Çözüm Süreci Bizim İçin Bitmiştir

Hür Dava Partisi (HÜDAPAR) Siyasi ve Hukuki İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Hüseyin Yılmaz, dün gece gerçekleşen gösterilerde 6 kayıp verdiklerini ve kendileri adına çözüm sürecinin bittiğini açıkladı.

HÜDAPAR Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Hüseyin Yılmaz, resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamada, olayların sorumlusu olarak hükümeti, MİT'i, Abdullah Öcalan'ı ve PKK/HDP'yi gösterdi.

Yılmaz, konuyla ilgili şu twetleri takipçileriyle paylaştı: "İnna lillah inna ileyhi raciun. MİT kontrolündeki A. Öcalan ve PKK/HDP yetkililerinin talimatlarıyla 6 kardeşimiz şehit olmuştur.

Bu saldırılardan ve dökülen kandan, hükümet, MİT, A. Öcalan, PKK/HDP'nin siyasi tetikçilik yapan sorumsuz yetkilileridir. PKK'nın tek taraflı bitirdiği ve üyelerimizi şehit ettiği bir dönemde çözüm sürecine destek vermemizin hiçbir anlamı kalmamıştır. Kürdistan’ın her yerinde topyekün bir saldırı altındayız. PKK/HDP tarafından İslami yapılara ‘siyasi soykırım’ uygulanmaktadır.

Amacı dışına çıkarılarak PKK'ya alan açan ve halkımızın can ve mal güvenliğini yok eden ‘Çözüm Süreci’ bizim için de bitmiştir. Dün, PKK çetelerinin saldırılarını önlemeyen devletin güvenlik güçleri bugün partimizi ve İslami STK’ları basıp üyelerini gözaltına alıyor." (Kaynak: CİHAN)