Hüda-Par Başkanı: Süreç böyle giderse 6-7 Ekim tekrarlanır

Hüda-Par Başkanı: Süreç böyle giderse 6-7 Ekim tekrarlanır

Bugün TV'de yayınlanan Erkam Tufanla Analiz programına katılan HÜDA-PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu katıldı. Yapıcıoğlu, 'Hükümetin gaflet uygusundan uyanmasını bekliyoruz' dedi ve ekledi; Vatandaş bölgede PKK'nın olmayan insafına terk edilmiş durum

HÜDA-PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu Bugün TV'de Analiz programı yapan Erkam Tufan'ın sorularını yanıtladı.

Kamu düzeni tesis edildi diye yapılan açıklamaları biz şöyle okuyoruz; bundan sonra saldırılar olursa, öldürmeler olursa, cinayetler, katliamlar olursa bunları basın görmeyecek, hiç bir şey olmamış gibi millet yoluna devam edecek.

PKK’nın orada şehirlerin kıyısında mahkemeler kurdukları, insanları oraya celp ettikleri, yargıladıkları, ceza kestikleri, vergi topladıkları doğrudur.

Bizim tabanımızdan oraya celp edilenler olmadı. Zaten olsa da bizden kimse gitmez oraya. Sizin tabanınızdan vergi vermek zorunda olanlar var mı?

Hayır, bizim tabanımızdan vergi istemezler.

Neden?

İsteseler de alamayacaklarını bilirler. Orada sahipsiz, herhangi bir örgüt yapısı olmayan fertler belki çok kolay yem olabilirler ama bunda devletin politikalarının ciddi etkisi var. Aman çözüm süreci zarar görmesin diye duyduğu şeyleri de duymazlıktan geliyor, gördüğü şeyleri de gözlerini kapatıyor. Maalesef vatandaş bölgede PKK’nın olmayan insafına terk edilmiş durumda.

Arkadaşlar sürekli 155 aramışlar ve iyi günler değip dalga geçercesine suratlarına telefonu kapamışlar.

6/7 Ekim olaylarından HUDA-PAR’ı polis korumadı mı? Nerede bu devlet demediniz mi?

Biz devletin nerede olduğunu, ne yaptığını biliyoruz. Kamuoyu da biliyor artık.

Peki devlet ne yapıyor, biliyorsunuz madem, söyleyin; Diyarbakır valisi açıkladı, o gün eğer biz polisi dışarı çıkarsaydık şehit verirdik, PKK’nın istediği de buydu dedi.  

Siz o esnada polisi, jandarmayı aradınız mı? Öldürüyorlar neredesiniz dediniz mi?

Mesela Kızıltepe’de arkadaşlar parti binası içinde bulunduğu, saldırıldığı esnada arkadaşlarımız kan kaybından ölecek diye ambülansı aramışlar, biz gelemeyiz demişler. Emniyeti aramışlar emniyet te gelemeyeceklerini söylemişler. Arkadaşlar sürekli 155 aramışlar ve iyi günler değip dalga geçercesine suratlarına telefonu kapamışlar.

Yasin Börü cinayetinin üzerinden 1,5 ay geçti. Bu olayla ilgili tek bir gözaltı yok.

Neden yok?

Şu ana kadar yapılan saldırıların tamamı, yani kayıt altına almaya değer bulduğumuz 185 saldırı var. Bunların bazıları ölümle sonuçlanmış, bazıları yaralanmayla, maddi zararla sonuçlanmış. Bugüne kadar biri hariç o da önemsiz bir olay, diğer saldırıların hiç birinin faili bugüne kadar bulunamadı, yakalanmadı ve aydınlatılmadı. Biz burada artık bir kasıt ve kötü niyet arıyoruz.



Sayın Davutoğlu süreçte bütün Kürtlerle görüşeceğiz demişti. Görüştüler mi sizle?

Hayır, şu anda da görüşmüyorlar. Sadece bizimle değil. Görüştükleri tek bir kesim var. O da HDP’dir. Hatta HDP bile değildir, İmralı’dır.

Süreçten ümitli misiniz?

Süreç bu şekilde devam ederse 6/7 Ekim benzeri olaylar tekrarlanacaktır.

Süreç bu şekilde giderse ümitli değiliz. Bu şeklide yürümeyeceği çok belli. Eğer bu şekilde devam ederse 6/7 Ekim benzeri olaylar tekrarlanacaktır. Hükümeti bu gaflet uykusundan uyanmasını istiyoruz, uyanması içinde bağırıp duruyoruz. İnşallah bir gün sesimizi duyarlar.Share on facebook