HSYK Teklifi Askıya mı Alınıyor?

HSYK Teklifi Askıya mı Alınıyor?

HSYK teklifi ile ilgili önemli gelişmeler yaşanıyor. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şentop, HSYK yasa teklifinin askıya alınma ihtimalinin değerlendirildiğini söyledi.

TBMM'nin halen görüşmekte olduğu tartışmalı HSYK Yasası'nın, hem Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'den, hem de Avrupa Birliği'nden gelen olumsuz sinyaller nedeniyle, Genel Kurul'da görüşülmesinin "dondurulacağı" bilgisi kulislere yayılmıştı.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ise Meclis'teki yasa görüşmelerinin süreceğini söyledi. Bozdağ'ın bu açıklamasından hemen sonra ise, TBMM Genel Kurulu'nun hafta sonu çalışmayacağı bilgisi geldi.

TBMM RUTİNİ DEĞİŞTİ

Daha önce böylesine kritik ve tartışmalı yasaların geçirilmesi için, genellikle TBMM'nin tatilsiz çalışması rutini uygulanıyordu. Hükümet, önem verdiği yasaların bir an önce Meclis'ten geçirilmesi için, Genel Kurul'un hafta sonu da çalışmasını oya sundurup, tatilsiz çalışma kararı alınmasını sağlıyordu.

Oysa, yine hükümet açısından kritik öneme sahip olan HSYK yasası için bu rutin bozuldu. Ve Meclis Genel Kurulu'nun hafta sonu çalıştırılması yönünde herhangi bir adım atılmadı.

Bu durum da, Ak Parti "yasa tasarısının görüşülmesine resmen değil, ancak fiilen dondurdu" olarak yorumlandı.

Başkent kulislerinde, AK Parti'nin hafta sonu boyunca HSYK konusunda diğer partilerle temasa geçip, Anayasa değişikliği için yeniden zemin yoklaması yapabileceği konuşuluyor.

ŞENTOP: TEKLİF ASKIYA ALINABİLİR

Bu arada HSYK tartışmalarıyla ilgili son açıklama AK Parti Genel başkan yardımcısı Mustafa Şentop'tan geldi. Şentop teklifin askıya alınma ihtimalinin değerlendirildiğini açıkladı.