"Hristiyanlar Suda Yürür Müslüman Çoçuklar Batar"

"Hristiyanlar Suda Yürür Müslüman Çoçuklar Batar"

Charlie Hebdo dergisinin son sayısının kapağında, Avrupa'ya umut yolculukları denizde trajik şekilde son bulan mültecilerin sembolü haline gelen Aylan'ın kıyıya vurmuş haldeki görüntüsüne yer verdi.

Charlie Hebdo dergisinin son sayısının kapağında, Avrupa'ya umut yolculukları denizde trajik şekilde son bulan mültecilerin sembolü haline gelen Aylan'ın kıyıya vurmuş haldeki görüntüsüne yer verdi.

‘Hedefine çok yakın' başlığıyla yayınlanan karikatürde, Aylan'ın cesedinin hemen yanında ‘2 çocuk menüsü al 1 öde' ifadesi yazılı bir McDonald's billboard'ı yer alıyor.

‘HIRİSTİYANLAR SUDA YÜRÜR, MÜSLÜMAN ÇOCUKLAR İSE BATAR'

Dergideki bir diğer karikatürde ise, Aylan'ın yarı suya gömülü cesedi ‘Avrupa'nın Hıristiyan olduğunun kanıtı' ifadesiyle çizilmiş. Aylan'ın yanında su üzerinde duran ve Hz. İsa şeklinde tasvir edilen karakter ‘Hıristiyanlar suda yürür, Müslüman çocuklarsa batar' diyor.

ALAYCI KARİKATÜRE SERT ELEŞTİRİ

Charlie Hebdo, ölümüyle tüm dünyayı sarsıp mülteci krizinin sembolü haline gelen Aylan Kurdi hakkındaki bu alaycı karikatürleriyle çok sert eleştiriler aldı.

Sosyal medyada birçok kullanıcı söz konusu karikatürleri ‘saygısızlık' olarak değerlendirdi.

Gaeti isimli bir Twitter kullanıcısı, “Charlie Hebdo ne zaman ifade özgürlüğü arkasına gizlenmeye son verecek? Buna diyecek tek lafım bile yok” diye yazdı.

Aasma takma isimli kullanıcı “Korkunç. Bunun adı gazetecilik mi? İfade özgürlüğü mü? Dehşet verici” sözleriyle tepkisini dile getirdi.

Zariyab “Hanımlar beyler, Charlie Hebdo. Hiçbir zaman Charlie olmamamın ve olmayacağımın nedeni bu. Zavallı bir çocukla nasıl alay edersiniz” ifadelerini kullandı.

Gazeteci Jerome Taylor ise Charlie Hebdo dergisinin Aylan Kurdi ile değil; minik çocuğun ölümü üzerinden Avrupa'nın hassasiyetleri ile alay ettiğini söyledi.