Hollywood Çirkefliği!

Hollywood Çirkefliği!

Amerika-İngiltere ortak yapımı olan “Kapalı Devre” isimli Hollywood filminde, canlı bomba eylemini planlayan teröristin uyruğunun ‘Türk’ olarak gösterilmesi ve soy isminin de ‘Erdoğan’ olması sert tepki çekti.

Türkiye’yi Suriye üzerinden teröristlerle işbirliği yapmakla suçlayan Batı ülkeleri, şimdi de bu algıyı Hollywood üzerinden sürdürüyor.  Amerika-İngiltere ortak yapımı olan Kapalı Devre (Closed Circuit) isimli filmde, İngiltere’nin başkenti Londra’da meydana gelen terör olayını Türklerin gerçekleştirdiği anlatılıyor. Filmde ilginç olan bir diğer konu ise Türk’ün soyadı, “Erdoğan”.

Filme göre Faruk Erdoğan isimli terörist, Londra’daki bombalama eyleminin planlayıcısı olarak lansediliyor. Filmde dikkat çeken bir diğer konu ise Gezi Parkı olaylarında ismi ön plana çıkan ve tiyatro oyununda Gezi’nin provasını yaptığı yazılan Mehmet Ali Alabora’nın eşi Pınar Öğün de Erdoğan’ın eşi rolünde oynuyor.

Bilindiği üzere Hollywood’un bugüne kadar yaptığı filmlerde, terör eylemlerini gerçekleştirenler genelde Araplar, Afganlılar ve Hintliler olurken, şimdi ise Türkleri kullanmaları dikkat çekti. Filmdeki detaylardan birisinde ise, Erdoğan’ın camiye ne sıklıkla gittiğinin sorulması şaşkınlıkla karşılandı.

Hollywood çirkefliği!

YILMAZ: BİRTAKIM YERLERDEN BU FİLMİN PLÂNLANDIĞI AÇIKTIR

Sinema eleştirmeni Bünyamin Yılmaz konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, Amerika ve İngiltere’nin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı hedefe koyduklarını söyledi.

Erdoğan’ın, İslam dünyasını toparlamaya çalışmasının Batı’yı rahatsız ettiğini ifade eden Yılmaz, Batılıların, medya üzerinden algıları ters düz etmek istediğinin altını çizdi. Filmde isimler üzerinden oynayarak Türkiye’yi terörü gizli bir şekilde destekleyen ülke konumuna sokmak istediklerini kaydeden Yılmaz, Holloywood’un da bu işler için biçilmiş kaftan olduğunu belirtti. Yılmaz; “Birtakım yerlerden bu filmin planlandığı açıktır. Filmde, Erdoğan yerine Obama veya Camerun’un adı olsa bunlar yapılamazdı” diye konuştu. Filmdeki terörist Erdoğan’ın eşi rolünde olan Pınar Öğün’e de seslenen Yılmaz, Öğün’ün bilerek mi, bu rolde oynadığının sorgulanması gerektiğini vurguladı.