Hizbullah'tan Suudi Arabistan'a Çsğrı

Hizbullah'tan Suudi Arabistan'a Çsğrı

Hizbullah, Suudi Arabistan'ın terör listesini gözden geçirmesini isteyerek kendisinden çok Nusra ve El Kaide'ye odaklanması gerektiğini öne sürdü

Hizbullah, Suudi Arabistan'da geçtiğimiz hafta düzenlenen saldırılardan sonra bu ülkenin yönetimine çağrıda bulunarak terör listesini gözden geçirmesini istedi.
Hizbullah Yürütme Konseyi Başkan Yardımcısı Nebil Qavuk, yaptığı açıklamada Suudi Arabistan'ın kendilerini terörist olarak kabul ederek stratejik bir hata yaptğını savunarak Medine Katif ve Cidde'de düzenlenen saldırılardan Riyad yönetiminin ders alması gerektiğini kaydetti.
Qavuk açıklamasında söz konusu saldırıların Hizbullah'ıbn değil, diğer terör gruplarının varlığına işaret olduğunu savunarak "Hizbullah Suudi Arabistan için ulusal veya tekfirci bir tehdit midir?" ifadesini kullandı.
Açıklamada Nusra Cephesini de suçlayan Qavuk, bu örgütün kendilerine yönelik çeşitli saldırılarına rağmen Suudi Arabistan'dan destek aldığını öne sürdü. Hizbullah Yöneticisi, Suudi Arabistan'daki saldırıların da Nusra tarafından gerçekleştirilmesinin muhtemel olduğunu iddia etti. Qavuk, Suudi Arabistan'ın El Kaide'nin Suriye kolu Nusra'yı desteklemesinin Lübnan için bir tehdit olduğunu kaydederek Riyad'dan terör listesini güncellemesini istedi.
Hizbullah, Suudi Arabistan'da geçtiğimiz hafta düzenlenen üç saldırıyı kınayan bir açıklama yapmıştı.