Hizbullah’tan Operasyon

Hizbullah’tan Operasyon

Hizbullah’tan operasyon: Hindistan’daki İsrail Büyükelçiliği önünde patlama yaşandı

Hindistan'ın başkenti Yeni Delhi'de bulunan Siyonist İsrail'in Büyükelçiliği önünde geçtiğimiz hafta bir patlama meydana geldi. Patlamaya, yola gizlenmiş bir el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesinin yol açtığı öne sürülürken, olay yerinde Siyonist İsrail'e tehdit içerikli mektup bulundu.

Delhi'deki patlamanın ardından soruşturmaya Mossad da katıldı. Hint medyasına göre, Hindistan güvenlik servisleri saldırıyı Jaish-ul-Hind adlı sözde terörist grup üstlendi. Siyonist İsrail'in Channel 13 haberine göre, patlama mahallinde aynı zamanda İsrail'in Hindistan Büyükelçisi Ron Malka'ya ölüm tehdidi içerikli bir mektup ele geçirildi.

Mektubu, Lübnan'da Siyonist İsrail'e karşı savaşan Hizbullah'ın Hindistan yapılanması bıraktı. Terörist İsrail'in teröristi olarak nitelendirilen Malka'nın "hedeflerinde" olduğunu ve "her an her yerde öldürülebileceğini" belirten bir mektup, Channel 13 muhabiri tarafından sosyal medyada paylaşıldı.

İngilizce el yazısıyla bırakılan notta, "Hizbullah'ın intikamına hazır olun. Son günlerinizi saymaya başlayın" sözleriyle Siyonist İsrail'in öldürdüğü şehitlerin bir listesi yer aldı.

Listedeki yer alan isimler, İşgalci İsrail Başbakanı Netanyahu'nun hedef gösterdiği ve ABD eski Başkanı Donald Trump'ın emriyle şehit edilen İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani ve Iraklı Komutan Mehdi El Mühendis’in yanı sıra Kasım 2020'de şehit edilen nükleer bilimci Muhsin Fahrizade oldu.