Hizbullah'tan İsrail'e Uyarı Videosu

Hizbullah'tan İsrail'e Uyarı Videosu

Lübnan Hizbullah Hareketi, İsrail'deki bazı hedeflerin uydu görüntülerini içeren bir video yayınlayarak İsrail'e uyarıda bulundu.

Lübnan Hizbullahı Cuma günü Arapça ve İbranice olarak yayınladığı bir videoda İsrail’in silah ve gelişmiş ekipmanlar yüklü İran uçağının Beyrut Uluslararası Havalimanına iniş yaptığını gösteren uygu görüntülerini yayınladıklarına dair iddialarına ve suçlamalarına cevap verdi.

Hizbullah askeri medyası tarafından, "Ey Siyonistler, eğer cesaret ederseniz pişman olacaksınız" başlığıyla hazırlanan bir video klibi yayınladı. Videoda, çok sayıda İsrail hedefi ve konumu yer alıyor. En çok göze çarpanı ise Tel Aviv’deki İsrail Savunma Bakanlığı Merkezi.

Askeri medyanın, mesajın sadece İsrailli liderlere değil bilakis bütün İsrail toplumuna ulaşması adına videoda Arapça ve İbranice olmak üzere iki dil kullandığı ifade edildi. Videoda Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrallah’ın İsrail’i tehdit eden şu sözlerine yer verildi: “Lübnan’a karşı yapılacak her hangi bir saldırıya kesinlikle ama kesinlikle cevap vereceğiz. Eğer cesaret ederseniz pişman olacaksınız.”

İsrail gazetesi Times of İsrael, Hizbullah’ın "Ey Siyonistler, eğer cesaret ederseniz pişman olacaksınız" başlığıyla yayınladığı videodaki yeni tehditleri, Hizbullah’a silah taşıyan İran Devrim Muhafızları güçlerine bağlı İran uçağının Beyrut’a inişinin anlaşılmasından sonra ve Suriye’nin İsrail’e Şam yakınlarına saldırı düzenlediği suçlamasında bulunmasıyla paralel olarak geldiğini belirterek, Hizbullah’ın bir kez daha, Tel Aviv’deki Savunma Bakanlığı’nın da aralarında bulunduğu çeşitli üslerle birlikte İsrail Savunma Kuvvetleri güçlerinin resimlerinin bulunduğu video üzerinden psikolojik bir savaş yürüttüğünü ifade etti.

İsrail gazetesi Cuma günü, Lübnan Hizbullahına teslim etmek üzere Beyrut havaalanına silah ve gelişmiş ekipman yüklü bir İran uçağının iniş yaptığıyla ilgili bir bilgi paylaşmıştı.

İşte o video: