Hizbullah'tan Açıklama: Fas'ın İddiaları Asılsız

Hizbullah'tan Açıklama: Fas'ın İddiaları Asılsız

Hizbullah, Fas'ın İran ile diplomatik ilişkilerini kesmesinin sebebi olarak gösterilen nedenlerin asılsız olduğunu belirtti.

 

Hizbullah, Fas'ın "örgüt liderlerinin Polisario Cephesi'ne fon sağladığı ve onlara eğitim verdiği" yönündeki suçlamasını reddetti.


Hizbullah tarafından yapılan yazılı açıklamada, Fas'ın, İran ile diplomatik ilişkileri kesme kararını "ABD, İsrail ve Suudi Arabistan'ın baskısıyla" alarak bu tür asılsız suçlamalarda bulunduğu belirtildi.


Açıklamada, Fas Dışişleri Bakanlığı çürük deliller sunmakla itham edilerek, İran ile ilişkileri kesmek için ikna edici deliller araması gerektiği belirtildi.


Fas Dışişleri Bakanlığı, "Hizbullah ile Polisario Cephesi arasındaki ilişkinin ülke güvenliğini ve istikrarını tehdit ettiği gerekçesiyle" bugün İran ile diplomatik ilişkilerini kestiğini duyurmuştu.


Dışişleri Bakanı Nasır Burita, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, Fas'ın, Lübnan merkezli Hizbullah ile Polisario Cephesi arasındaki ilişki sebebiyle İran'ın başkenti Tahran'daki elçiliğini kapatma kararı aldığını ve İran Büyükelçisinin de ülkeyi terk etmesini istediğini belirtmişti.


'Bölgede yeni bir aşamaya girmekteyiz, Terör örgütleri Suriye’de yenilmek üzere, ancak ABD ve Suudi Arabistan gibi müttefikleri yenilgilere tahammül edemiyorlar'


Hizbullah Genel Sekreteri konuşmasını başka bir bölümünde şu ifadelerde bulundu: ‘Vekâlet savaşları sona ermek üzeredir ama asıl unsurlarla savaş başlayabilir.


Suudi Arabistan’ın Velihat Prensi’nin bölgede savaş çıkarmak için ABD ve İsrail’e milyarlarca dolar para ödediğini belirten Seyyid Hasan Nasrullah, “Bölgede yeni bir aşamaya girmekteyiz. Terör örgütleri Suriye’de yenilmek üzere, ancak ABD ve Suudi Arabistan gibi müttefikleri yenilgilere tahammül edemiyorlar” ifadelerini kullandı.


Lübnan halkından 6 Mayıs’ta yapılması beklenen genel seçimlere katılmalarını isteyen Seyyid Hasan Nasrullah, “Bölgedeki gelişmelerde İsrail çıkarlarına çalışanlar direnişe karşı da düşmanlık beslemekte. Onların koplo kurmasına izin vermeyiz” diye konuştu.


Amerika, İsrail ve Arabistan, Suriye, Irak ve Lübnan’daki projelerinin başarısız olması karşısında sessiz kalmayacaklardır.’