'Hizbullah'ta, İsrail Nükleer Tesisini Vuracak Füze Var'

'Hizbullah'ta, İsrail Nükleer Tesisini Vuracak Füze Var'

İranlı kaynaklar, İslami Direniş Hareketi Hizbullah’ın büyük bir yıkıcı özelliğe sahip olan ve İsrail’in “Dimona” Nükleer Reaktörü’ne ulaşan orta menzilli füzelere sahip olduğunu iddia etti.

Hizbullah’ın yeni elde ettiği füzelerin 250-350 km. menzile sahip olan ve yüksek miktarda patlayıcı monte edilebilen “Fatih” füzeleri olduğu ortaya çıktı.

Fars Haber Ajansı, İran Devrim Muhafızları Hava-Uzay Kuvvetleri Komutanı Yardımcısı Seyyid Mecid Musevi’nin “Direnişçilerin bütün hedefleri vurma kapasitesi vardır. Direnişçiler için İşgal edilmiş toprakların güneyiyle kuzeyi arasında hiçbir fark yoktur. İslami Direniş “Fatih” füzeleri edinmeye devam ediyor. Ve bu füzeler istenildiği zaman ateşlenir” dediğini aktardı.

Fars Haber Ajansı İslami direniş hareketlerinin, özellikle de Hizbullah, Hamas ve İslami Cihad’ın silahlandırılmasının İran’ın stratejisi arasında yer aldığına işaret ederek “İran bunu yaparak dünya üzerindeki kan içici azılı katilleri yok etmek istiyor. Yani asıl hedef bölge halkları ve İslam alemi için düşman olan Siyonist varlığı ortadan kaldırmaktır ” dedi.

İranlı kaynaklar Hizbullah’ın “Fatih” füzelerini nasıl elde ettiği hakkında herhangi bir bilgi vermedi.

“Fatih” füzeleri hakkında “Bu füzeler sofistike yönlendirmeyle donatılmıştır. Füzelerin hedeflenen yeri vurmada hata oranı en azdır” denildi.

İsrail’in “Dimona” Nükleer Reaktörü’nün Direniş için kolay bir hedef olduğuna işaret eden Ajans “Direniş, işgal topraklarında istediği her yeri vurabilecek derece güçlüdür” dedi. (İslamanaliz)