Hizbullah'la  Çatışma Durumunda Sivilleri Vururuz

Hizbullah'la Çatışma Durumunda Sivilleri Vururuz

İsrail'de ordu yetkilileri tarafından yapılan açıklamada, bölgede yükselen tansiyonun savaşa dönüşme ihtimalinin öncesine göre yüksek olduğu söylendi. Yetkililer; savaş durumunda sivil hedefleri de vurmak zorunda kalacaklarını belirtti.

Bölgede gerginliğin gittikçe tırmanmasının üzerine İsrail Ordusu tarafından yapılan açıklamalarda, savaş ihtimali dillendirilmeye başlandı.
 İsrail Ordusu'ndan yetkililer Çarşamba günü yaptıkları açıklamada İsrail sınırları çevresinde çatışma ihtimalinin yüksek olduğunu belirtti ve olası bir çatışma yahut savaş durumunda Hizbullah'ın mühimmat deposu olarak kullandığı sivil hedefleri de vurmak zorunda kalabileceklerini belirtti.
 İsrail'in saldırgan tavırlarının ve özellikle İran ile imzalanan nükleer antlaşmasına karşı tutumunun da tırmandırdığı gerginliğin, yine İsrail tarafından savaşa dönebileceğinin açıklanmasının bölgede endişe yarattığı bildiriliyor.
 'VURMAK ZORUNDAYIZ'
 Lübnan sınırları içerisinde Hizbullah'ın neredeyse her köyü bir kale haline getirdiğini ve önemli bir kısmı İsrail'in içerisine atılabilecek mesafede olan yaklaşık 100.000 roketin Hizbullah tarafından buralara yerleştirildiğini söyleyen İsrailli yetkililer; "Olası bir çatışma durumunda belirlenen bu sivil hedefleri de vurmak zorundayız. Umuyoruz ki siviller orada kalmayı seçmezler" dedi.