Hizbullah'ın Takası Lübnanlı Aşiretleri Sokağa Döktü

Hizbullah'ın Takası Lübnanlı Aşiretleri Sokağa Döktü

Hizbullah’ın takasla El Nusra’dan komutanını geri alması sonrası Lübnanlı aşiretler sokaklara inerek Lübnan Hükümetine mesaj gönderdi: “Siz niye yapamıyorsunuz?”

El Nusra ve IŞİD tarafından kaçırılan Lübnan Ordusu askerlerinin aileleri isyan etti. Kaçırılan askerlerin aileleri aşiret halinde sokaklara indi. Ailelere göre Hizbullah, Lübnan devletinden daha güçlü değil! Eğer Hizbullah İmad Ayad'ı takas yoluyla alabildiyse Lübnan Devletinin de bunu yapabilmesi gerekiyor.

Buna karşılık olarak yarın bir protestonun başlayacağını bildiren kaçırılmış askerlerin aşiretleri, Lübnan'ın başkenti Beyrut'a olan bütün yolların kapatılacağını ve yollara çadırların kurulacağını bildirdi. Askerlerin tamamının geri dönene kadar bu protestonun devam edeceği de bildirdi.

Aşiretlerin bazıları ise Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah'a seslenerek, "Hizbullah'ta olan -kendi oğlun gibi gördüğün- komutan İmad Ayad'ı kurtardığın gibi bizim de çocuklarımızın kurtarılmasına yardım et" ifadelerini kullandı.

Ayrıca bazı aşiret üyeleri, devletin yaptığı (Görüşmeler devam ediyor) açıklamalarını halk ile dalga geçmek olarak değerlendirdi.

 
Kaynak: on4 Haber