Hizbullah'ın Kalamun'daki İlerleyişi Siyonistleri Panikletti

Hizbullah'ın Kalamun'daki İlerleyişi Siyonistleri Panikletti

Hizbullah’ın Kalamun zaferi, siyonist rejim'de rahatsızlık yaratıyor.

Tekfirci terör örgütü militanlarını Lübnan-Suriye sınır bölgesinden büyük ölçüde temizleyen Lübnan İslami direniş hareketi Hizbullah, Kalamun bölgesinin tamamını kontrol altına almayı hedefliyor.

Lübnanlı ordusunun emekli Generali Hişam Cabir, Hizbullah'ın Kalamun operasyonunda kazandığı başarılar ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Hizbullah'ın Kalamun operasyonunu, yapılması zorunlu olan bir operasyon olarak değerlendiren General Cabir, " Bu operasyonun başlamaması için hiçbir neden yoktu. Öte yandan İsrail'e gelirsek; İsrail hiçbir zaman tekfirci terör örgütlerini desteklediğini inkar etmedi. Terör örgütlerinin Suriye'de devam eden yenilgileri, Tel Aviv hükümetini endişelendiriyor. Bir yandan Hizbullah geniş çaplı alanlarda savaşma becerisi kazanırken, diğer yandan tekfirci terör örgütlerinin bölgedeki sonları yaklaşıyor" ifadelerini kullandı.

Bu hafta Suriye ordusu ve Hizbullah güçleri tarafından terör örgütlerinin birçok stratejik noktası ele geçirildi. Bunlar arasında bulunan Musa tepesi, uzun bir süre IŞİD ve daha sonra El Nusra terör örgütü tarafından kullanılıyordu.

Kaynak: ON4 Haber