Hizbullah: Tekfircilere  Müsaade  Etmeyeceğiz

Hizbullah: Tekfircilere Müsaade Etmeyeceğiz

Hizbullah, Lübnan sınırlarının yakınlarında herhangi bir tekfirci askeri üssün olmasına müsaade etmeyeceğini açıkladı.

 Menar'ın verdiği habere göre; Lübnan Hizbullah Hareketi Yönetim Kurulu Başkanı Yardımcısı Şeyh Nebil Kavuk, IŞİD terörü ve Lübnan siyaseti ile ilgili açıklamalarda bulundu.

'Şeyh Abbas Nurettin'in Şehadeti Haftası' dolayısıyla Hizbullah'ın düzenlediği törende konuşan Şeyh Kavuk, "Lübnan'da bulunan 14 mart hareketinin bölgedeki faaliyetlerine göz yummayacağız. 14 Mart hareketi Lübnan'a karşı olan terör tehlikesinin olmadığını iddia ediyor ve ayrıca Hizbullah'ın ülkeyi korumak için gerçekleştirdiği çalışmaları da kınıyor. 14 mart hareketi 3 yıldır Lübnan'ın Arsal kentinde El Kaide terör örgütünün varlığını kabul etmiyor ve insanlara bunu inandırmaya çalışıyor. Bu yaptıklarının bedelini ağır ödeyecek. Bu tutumların Lübnan'a yararı olmadığı gibi, Lübnan halkını tehlikeye sokmaktadır. Herkesin bildiği gibi Hizbullah'ın Lübnan'ı terörden korumaya karşı başarılı bir tutumu bulunuyor. IŞİD terör örgütünün Lübnan'ın doğusuna saldırmayı hedeflediğini ve bunun için büyük çabalar gösterdiğini Lübnan halkının tamamı biliyor. Hizbullah, vatan görevini yerine getirmeye devam edecek. Nasıl Kalamun ve Kusayr bölgelerinde olan terör tehlikesini temizlediysek, diğer cephelerde de terör örgütlerini yenilgiye uğratmaya devam edeceğiz. Hizbullah'ın her zaferinde, işgalci İsrail'in ve Batı'nın tekfircileri güçlendirme ve genişletme umutları azalacaktır. IŞİD'in ilerlemesine göz yummayacağız. Lübnan sınırlarının yakınlarında herhangi bir tekfirci askeri üssün olmasına müsaade etmeyeceğiz ve savaşın sonuna dek mücadele edeceğiz. Bu savaşın sonucu, Lübnan halkının zaferinden başka bir sonuç olamaz. Lübnan'ın içerisindeki bazı taraflara sesleniyorum, Hizbullah'ın Suriye'de tekfircilere karşı olan savaşını kınamanız kendinize ayıptır. Bu tekfirciler Lübnan ordusunun askerlerini kaçıran tekfircilerin ta kendisi, bunu bilmiyor musunuz? Bu terör örgütlerine destek veren ülkelerin de Lübnan ile dostluk kurma planları, Lübnan halkı için bir hakarettir." ifadelerini kullandı.

Hizbullah Hareketi Genel Sekreteri Hasan Nasrallah'ın Kalamun operasyonunu başlatan konuşmasından sonra, Lübnan'da bulunan bazı siyasi partiler bu operasyonu kınamış ve bu operasyonun gerekli olmadığını iddia etmişti. Bunlar arasında bulunan 14 Mart hareketi, IŞİD terör örgütünün Lübnan için bir tehdit olmadığını iddia etmişti.

On4 Tv Lübnan muhabirinin bildirdiğine göre, Lübnan halkı ise operasyon başlangıcının bildirilmesinden sonra birçok bölgede sevinç gösterisi gerçekleştirerek, Hizbullahın IŞİD karşıtı mücadelesine destek vermişti.

Hizbullah'ın tekfirci militanlara karşı kazandığı Kusayr ve Kalamun zaferinden sonra, şimdi de birçok tekfirci Nusra militanının sıkıştırıldığı Zabadani bölgesinden de yeni bir zafer haberi bekleniyor.

ON 4 HABER