Hizbullah: Tekfirciler İsrail Hariç Tüm Milletler İçin Tehdit

Hizbullah: Tekfirciler İsrail Hariç Tüm Milletler İçin Tehdit

Lübnan Hizbullah hareketi yürütme konseyi başkan vekili Şeyh Nebil Kavuk, bugün tekfircilerin, siyonist rejimi İsrail hariç, bölgenin bütün ülkeleri, milletleri ve orduları için tehlikeli olduğunu söyledi....

Lübnan Hizbullah hareketi yürütme konseyi başkan vekili Şeyh Nebil Kavuk, bugün tekfircilerin, siyonist rejimi İsrail hariç, bölgenin bütün ülkeleri, milletleri ve orduları için  tehlikeli olduğunu söyledi.

Fars haber ajansına göre, Nebil Kavuk,  dün Lübnan’ın güneyinde yer alan Hedasa’da düzenlenen bir törende yaptığı konuşmada; tekfircilerin  siyonist İsrail dışındaki bütün Arap ülkelerinin ordularını tehdit ettiğini söyledi.

Tekfirci teröristlerin bugün  Lübnan, Suriye, Irak, Yemen, Mısır, Cezayir, Tunus, Libya ve Somali ordularıyla  savaş halinde olduğunu belirten Şeyh Nebil Kavuk, ”Ama sözkonusu tekfirci teröristler terör rejimi İsrail ile savaşmaya kesinlikle hazır değiller” dedi.

Şeyh Nebil Kavuk, tekfircilerin tehlikesinin  önüne geçilmesi amacıyla Lübnan hükümetinin  özel stratejisine de değinerek, bu doğrultuda tekfircilere karşı milli birlik ve beraberliğin zaruri olduğunu, ”ordu, halk ve direniş” üçlüsünün  terör rejimi İsrail ile tekfircilerin  her türlü muhtemel senaryolarına karşı koyacak işbirliği ve organize içinde olduğunu  söyledi.

Hizbullah yetkilisi, bölgede yaşanan gelişmelerin  Sünni ve Şiiler arsında bir çatışma olmadığını aksine bölgedeki bütün milletlerin  halihazırda  tekfirci teröristlerle  çatışma içinde olduğunu gösterdiğini söyledi.