Hizbullah: Siyonist Casusu Sorguluyoruz

Hizbullah: Siyonist Casusu Sorguluyoruz

Lübnan'daki Hizbullah hareketinin lideri Hasan Nasrallah, üst düzey üyelerinden birinin İsrail casusu olduğunu kabul ettiğini doğruladı ve bu kişinin sorgulanmasına devam edildiğini söyledi...

Ülkesinde yayın yapan El Meyadin Televizyonu'na konuşan Nasrallah, beş ay önce tutuklanan ve sorgulanan bu kişinin, Hizbullah'ın "hassas" güvenlik birimlerinden birinde çalıştığını söyledi. Nasrallah "Biz bunu çok tehlikeli bir şey olarak değerlendiriyoruz ve son derece hassas bir şekilde hareket ediyoruz" dedi.

BBC Türkçe'de yer alan habere göre, Hizbullah lideri, sorgulanan kişinin adını açıklamadı. Lübnan medyasında ise İsrail casusu olmakla suçlanan kişinin Muhammed Şavraba olduğu yönünde haberler çıkmıştı. Hizbullah içindeki İsrail casusunun, hareketin liderlerinden en az ikisinin (İmam Muğniye ve Hasan El Lakis) öldürülmelerinde rolü olduğu söyleniyordu. Nasrallah ise medyadaki bazı haberlerin "abartılı" olduğunu, "direnişin askeri yapısına" sızılamadığını söyledi.

Hizbullah'ın en üst düzey komutanı İmam Muğniye 2008'de Suriye 'nin başkenti Şam'da aracına yerleştirilen bombanın patlaması, üst düzey komutanlarından Hasan El Lakis de 2012'de Lübnan'ın başkenti Beyrut'un güneyinde silahlı saldırı sonucu öldürülmüştü.