Hizbullah Korkusu Panikletiyor

Hizbullah Korkusu Panikletiyor

İsrail Gelecek Savaştan Çok Endişeli: Hizbullah’ın Elinde M-600 Güdümlü Füzeleri Var...

Siyonist rejimin füze programının mimarı olarak adlandırılan Uzi Rubin Çarşamba günü “Hizbullah'ın füze tehdidi stratejik hale geldi. Düşmanlarımız kendilerini tam isabet özellikli ağır füzelerle silahlandırıyorlar ve ilerde GPS güdümlü balistik füzeler elde etmeleri de kaçınılmaz” uyarısında bulundu.

 

Tel Aviv'deki Ulusal Güvenlik Enstitüsündeki bir konferansta konuşan Rubin giderek büyüyen bu tehdidin artık taktik seviyeden stratejik seviye noktasına geldiğini belirterek “İran'ın elinde İsrail'e ulaşabilecek 400'den fazla balistik füze var. Suriye ve Hizbullah'ın elinde binlerce ağır, on binlerce de hafif füze bulunuyor” dedi ve ekledi:

 

“Bu kötü haberdi. Fakat daha beter olan haber ise bu roketlerin akıllı silahlar haline döndürülmekte olduğu. İranlılar Zilzal 2 füzesini alıp bunu güdümlü füze haline dönüştürdüler. Bunun üçüncü nesil modelinde ise sensör ve GPS de olacak. Suriyeliler de bu kapasiteye erişebilir ve GPS'ye sahip tam güdümlü bir M-600 roketi üretebilirler. Ve muhtemelen Hizbullah'ın elinde bunlardan var.”

 

İsrail'in Arrow füze savunma sisteminden de sorumlu olan Rubin devamla “M-600 500 kilogramlık bir savaş başlığı taşıyor ve bunun güdümlü versiyonu ziyadesiyle tahrip edici bir silah olacaktır” şeklinde konuştu.

 

Rubin bu konferansta Tel Aviv-Kirya'daki Savaş Bakanlığı Karargahlarınının bir fotoğrafını göstererek “Tek bir M-600 füzesi tüm bu bölgenin yarısını çökertir. Bu Tel Aviv'in tüm ufkunu değiştirir. Bu artık bir taktik silah değil, başbelası bir stratejik tehdittir. Bundan daha beteri de geliyor, balistik füzeler akıllı oluyor. Önümüzdeki 5-10 sene içersinde İsrail'in düşmanlarının GPS güdümlü Scud gibi balistik füzeler elde etmeleri kaçınılmaz. Suriye'nin bunları şimdiden elde etmiş olması bile muhtemel. Bu İsrail'in hava gücüne önemli oranda zarar verecek” açıklamalarını yaptı.

 

Uzi ayrıca “Biz üç gün içinde bitecek bir savaştan söz ediyoruz. Bunu onlar da belirtiyor. Bu tehdit İsrail ordusunun karasal kabiliyetine -mobil güçlerimize isabetli füze darbeleriyle- ciddi zarar verebilir. İsrail'in savaş ekonomisini felç edebilir ve dahası kitlesel kayıplara yol açabilir” diye öngörüde bulundu.

 

medyasafak.com