Hizbullah :İsrail Terör Guruplarını Cesaletlendiriyor

Hizbullah :İsrail Terör Guruplarını Cesaletlendiriyor

Şeyh Nebil, Tallusa’da alim ve aktivistlerin katıldığı toplantıda yaptığı konuşmada, "Aşırıcı terör gruplarının din adına İsrail’e hizmet etmesi...

Hizbullah Yürütme Konseyi Başkan Vekili Şeyh Nebil, Tallusa’da alim ve aktivistlerin katıldığı toplantıda yaptığı konuşmada, "Aşırıcı terör gruplarının din adına İsrail’e hizmet etmesi, Siyonistleri Mescid-i Aksa’ya botlarıyla kirletmeye ve namaz kılanlara saldırmaya teşvik etti, cesaretlendirdi“ ifadelerini kullandı.

Şeyh Nebil sözlerine şöyle devam etti;

"Biz, terör gruplarının tehlikesine karşı Lübnan’ın ve Lübnanlıların ulusal ve manevi çıkarlarını korumak için insani görevimizi yerine getiriyoruz. Tarih, Direniş Cephesi’nin kahramanlıklarını yazmaya devam edecektir. Lübnanlıların İsrail karşısındaki mücadelesi, bizim gururumuzdur.

Biz Lübnan için çalışmaya ve Lübnanlıların başını dik tutmaya çalıştıkça ne yazık ki ülke içindeki bazı grupların Lübnan’ın başını öne eğecek tutumlar sergilediğine şahit oluyoruz.

İsrail’e cesaret veren ve din adına savaştıklarını iddia eden terör grupları bırakın İsrail’e karşılık vermeyi, İsrail’in Mescid-i Aksa’ya yönelik saldırılarını kınayan tek bir cümle bile sarf etmedi. Bu terör grupları hep Irak’ta Bağdat, Suriye’de ise El-Fua ve Keferya bölgelerine intihar saldırıları düzenleyerek İsrail’in güveliğini garanti altına alıyor. Maalesef, 14 Mart İttifakı Suriye’deki terör gruplarına gönül bağlayarak bu grupları destekliyor.

İsrail, her zaman aşırıcı grupların kendisi için tehdit oluşturmadığını itiraf etmiştir. Çünkü Müslümanlarla savaşan aşırıcı terör grupları aslında İsrail’in hizmetinde. Bölgede Direniş ekseni zayıflatmak için birlikte hareket ediyorlar. İsrail ise bu fırsatı, Kudüs ve Mescid-i Aksa’yı Yahudileştirmek için kullanıyor.“