Hizbullah İsrail İHA’sını Ele Geçirdi

Hizbullah İsrail İHA’sını Ele Geçirdi

Lübnan İslami Direnişi, Lübnan topraklarında düşürülen...

Lübnan İslami Direnişi, Lübnan topraklarında düşürülen İsrail’e ait insansız hava aracının ellerinde olduğunu açıkladı. Direniş Kuvvetleri Filistin sınır noktasında düşürülen bu uçağın inceleme yapılmak üzere daha güvenli bir bölgeye intikal ettirildiğini belirtti.

Siyonist Rejim Ordu Sözcüsü pazartesi günü bu rejime ait bir insansız hava uçağının Lübnan topraklarında düştüğünü ve konuyla ilgili araştırma yapıldığını söylemişti. Lübnan medyası da pazartesi günü, Lübnan ordusunun ülkenin güneyinde düşürülen bir insansız hava uçağını aradığını bildirmişti.

Direniş kuvvetlerine bağlı medya, güney Lübnan’da düşürülen Skylark-1 uçağı ile ilgili bilgileri yayınladı. Yayınlanan bu bilgilerde uçağın çok hafif, insansız ve yavaş olduğu, aynı zamanda sesinin de duyulmayacak kadar az olduğu belirtildi. Bu uçak İsrail Ordusunun en gelişmiş casusluk araçlarıyla yapıldı ve Elbit Sistem tarafından tasarlandı.

Avusturalya ve Fransa gibi ülkelerle bu uçağın ithalatı için çeşitli anlaşmalar yapıldı ve her uçağın mali değeri yaklaşık olarak 50 bin dolar olarak belirlendi.

Siyonist Rejim bu uçağı kara kuvvetleri için gerekli istihbaratı ve bilgileri toplamak üzere, Lübnan ile yaptığı 33 günlük savaşta da kullanmıştı. Direniş Kuvvetleri o zaman da bu uçakların birçoğunu düşürmüş ve onları muhafaza etmişti.

İslami Direniş 2012 ve 2016 yılları arasında özellikle Kuneytra Bölgesinde olmak üzere bu tip insansız hava araçları düşürmüş ve onları kontrol altına almıştır.

Siyonist Rejimin insansız uçağın İran’ın eline geçmesinden korkusu

Lübnan İslami Direniş Hareketinin bildirisinde Siyonist Rejime ait insansız uçağın ele geçirildiği yönünde açıklamaların yer alması, İsrail medyasını öfkelendirdi. İsrail haber siteleri konuyla ilgili olarak şunları yazdı:

“İsrail’in endişesi, bu uçakların İran’ın eline geçmesidir.

İlk değerlendirmeler bu uçağın neden düştüğü konusunda kesin bilgiler vermiyor ama bu uçağın kontrolünün kaybedilmesi düşman tarafından oluşturulan teknik bir arıza ya da farklı faaliyetler sonucu meydana gelmiş olabilir.

Hizbullah bildirisinde uçağın mevcut durumuna dair bir bilgi vermiyor ve uçağın resimlerini yayınlamadı. Hizbullah bu uçağı kesin olarak nerede bulduğunu da açıklamadı. İsrail bu uçakla irtibatın neden kesildiğine dair incelemelerde bulunacaktır.”

Bu Siyonist site, İran’ı inceleme yapmak ve İsrail’in operasyonlarında parazitler ve sorunlar oluşturmak ve strateji üretmede kullanmak için bu ganimeti ele geçirmeye çalışmakla suçladı.