"Hizbullah İle Savaşa Hazır Değiller"

"Hizbullah İle Savaşa Hazır Değiller"

“İsrail ordusu Hizbullah’la savaşa hazır değil”

Lübnan’ın en-Neşra haber ajansının bildirdiğine göre İsrail’de yayımlanan Maariv gazetesi, İsrail ordusunun Hizbullah’la her an başlayabilecek bir savaşa hazırlıklı olmadığını ortaya koyan bir araştırmanın sonuçlarına yer verdi.

İsrailli bir çok üst düzey komutanın görüşlerine yer verilen araştırmada İsrailli komutanların savaşta kullanılacak mühimmat ve askeri teçhizat yetersizliğinden endişe duydukları ve İsrail ordusunun Hizbullah’la yapılacak bir savaşa hazırlıklı olmadığını düşündükleri belirtildi.

Yapılan araştırmada İsrailli komutanların ordunun savaş kapasitesindeki düşüşe ve askeri tatbikatlardaki azalmaya dikkat çekerek 2006 yılındaki savaş öncesi duruma dönülmesi konusunda uyarıda bulundukları belirtildi ve İsrail ordusuna ait bu kaygı verici durumun sadece üst düzey komutanlarla sınırlı olmadığı yedek kuvvetler de dahil olmak üzere tüm orduyu kapsadığı ifade edildi.

Yapılan araştırmada ayrıca askerlik görevini Lübnan sınırında yapanların füze saptırıcı sistemlerin bulunmamasından ve 2006 yılındaki savaştan önce kullanılan zırhlı olmayan araçlardan şikayetçi oldukları belirtildi.

Haberde İsrailli askerlerin sahip oldukları maddi şartlardan duydukları memnuniyetsizliği de dile getirdikleri ve mevcut şartlarda olağanüstü işler yapabilecek durumda olmadıklarına inandıkları bildirildi.

ydh