Hizbullah ile Hamas Liderleri Görüştü

Hizbullah ile Hamas Liderleri Görüştü

Lübnan'da bulunan Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye, Hizbullah Hareketi Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrullah ile bir araya geldi.

Lübnan'la dayanışma ve ülkedeki Filistinli mültecilerle buluşmak üzere Beyrut'ta bulunan Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye, Hizbullah Hareketi Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrullah ile görüştü.

Hamas Siyasi Büro Başkan Yardımcısı Salih el-Aruri'nin de hazır bulunduğu görüşmede, başta Filistin ve Lübnan'ın durumu olmak üzere bölgedeki son gelişmeler ele alındı.

Heniyye ve Nasrullah, ABD'nin sözde Yüzyılın Anlaşması planının yanı sıra Filistin meselesinin karşı karşıya olduğu zorlukları ve tehlikeleri konuştu.

Bazı Arap ülkelerinin Siyonist Rejim'le ilişkileri normalleştirme projesinin de masaya yatırıldığı görüşmede, baskılar ve tehditler karşısında direniş ekseninin gücüne değinildi.

Beyrut'ta yapılan görüşmede, uygulanan tüm baskılar ve tehditler karşısında direniş hareketinin kararlı ve dirençli olduğu vurgusu ön plana çıktı.

İsmail Heniyye'nin, 27 yıl aradan sonra ziyaret ettiği Lübnan'da yaklaşık bir hafta temaslarda bulunması bekleniyor. (Ajanslar)