Hizbullah Hamas El Ele İntifada Her Yerde

Hizbullah Hamas El Ele İntifada Her Yerde

Hamas: “İntifada ve Direniş Bizim Özgürlük Yolumuzdur”

İslamî Direniş Hareketi (Hamas)’ın Lübnan temsilcisi Ali Bereke, Siyonist işgal rejiminin Mescidi Aksa’yı bölme planının kesinlikle hayat bulamayacağını belirterek, özgürlük, dönüş ve bağımsızlık için intifada ve direnişin yolları olduğunu söyledi.

Lübnan’ın başkenti Beyrut’ta Lübnan ve Filistinlilerin ortaklaşa düzenledikleri yürüyüşe katılan Bereke, Lübnan’ın Filistin intifadasıyla Filistin direnişi yanında durma tutumunu sürdüreceğini belirtti.

Bereke yaptığı konuşmada, burada yaşayan Filistinlilerin işgal rejimine içerdeki Filistinlilerin ve Aksa’nın yalnız olmadığı mesajını verdiklerini hatırlattı.

Kudüs, Batı Yaka, Gazze ve 1948 yılında işgal edilmiş Filistin topraklarında direnişi sürdüren gençleri selamladıklarını belirten Bereke, işgal rejimini Mescidi Aksa’ya dokunmaması konusunda uyardı.

Bereke ayrıca, Filistin halkının işgale karşı taş ve silah kullanmasının işgalcinin yok olacağını anlamına geldiğini söyledi.

Diğer taraftan işgal güçlerinin İsra Abid adındaki Filistinli genç kızı Kudüs’te Sokak ortasında infaz etmesine tepki gösteren Hamas Siyasi Birim üyesi İzzet Er-Reşak, bunun işgalcinin önünü alamayacağı bir direnişin alevi olacağını ifade etti.