Hizbullah Alarm Durumuna Geçti

Hizbullah Alarm Durumuna Geçti

El-Neşre haber sitesine, İsrail tatbikatıyla aynı zaman diliminde Hizbullah'ın işgal altındaki Filistin sınırına bazı güçlerini konuşlandırdığını ve %100 hazır konumda beklettiğini iddia etti.

Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrallah, geçtiğimiz Cuma günü yaptığı konuşmada Siyonist rejimin Pazar günü başlaması planlanan tatbikatıyla ilgili uyarıda bulunarak, Hizbullah'ın bu konuda çok dikkatli olduğunu ve uygun gördüğü adımları atacağını belirtmişti.

Lübnanlı internet sitesi el-Neşre, kendi kaynaklarından alıntıladığına göre, Nasrallah'ın bahsettiği Siyonist rejimin tatbikatı oldukça önemli. Tatbikat, Filistin'in güney ve kuzey sınırlarında 'İsrail'e Dayatılan Büyük Savaş'ın yanı sıra İsrail rejiminin Lübnan, Suriye, Yemen, Irak, Filistin ve Gazze Şeridi'ndeki direniş güçleri tarafından ateşlenen roketlere maruz kalmasını simüle ediyor.

Habere göre bu tatbikatın yapılma amacı güçleri birleştirmektir. Örneğin el-Celil'i savunan bir saha komutanı, topçu, zırhlı, hava, deniz ve istihbarat komutanlıklarıyla etkileşime girebilirken, operasyonları da organize edebilir.

Siyonist rejim yaklaşık iki buçuk ay önce küçük lakin yedi günlük bir tatbikat düzenledi. Ancak mevcut tatbikat, sahte İsrail rejiminin kuruluşundan bu yana görülmemiş bir durumdu ve barış veya savaş kararını Siyonist Ordunun Genelkurmay Başkanı Aviv Kochavi'ye veriyor.

El-Neşre haber sitesine göre, Hizbullah güneyde (işgal altındaki Filistin sınırı) ve Kuneytra'da hazırlık seviyesini yükseltti. Kuvvetlerinin bir kısmını buraya nakletti ve dün geceden beri hazırlık seviyesi % 100'e ulaştı ve bu durum, 2006'daki 33 günlük savaştan beri görülmemiş bir durum.

Direnişe yakın Lübnanlı internet siteleri konuyla ilgili henüz bir haber yapmadı. (Ajanslar)