Hizb-ut Tahrir Davasında Tahliye

Hizb-ut Tahrir Davasında Tahliye

Hizb-ut Tahrir davasından dolayı 7,5 yıl ceza alan, Köklü Değişim Dergisi yazarı Bekir kurtuluş “cezasını” tamamlayarak tahliye edildi.

Köklü Değişim Dergisi yazarı Makine Mühendisi Bekir Kuruluş geçtiğimiz gün Bursa H Tipi Kapalı Cezaevinden 7,5 yıl aldığı “cezasını” tamamlayarak tahliye edildi. Kurtuluş’u dava arkadaşları ve yakın çevresi cezaevi çıkışında karşılayarak ailesine kavuşmasına vesile oldu. Cezaevinden mahallesine geldiği anda açıklamalarda bulunan Kurtuluş; “Allah’a hamd olsun ki bir zulmün şimdilik geçici bir mühlet sona erdiği bir gündeyiz. İnşallah biz bugün çocuklarımıza kavuşacağız ama hala içerde kardeşlerimiz bulunmakta gerek Hizb-ut Tahrir’den olsun, gerek Metin Kaplan olsun, gerek Yakup Köse olsun, gerek Vasat Davasından olsun bilumum davalardan ve 28 Şubat zulmünün hala devam ettiği şu günlerde içeride olan kardeşlerimiz bulunmakta. Ergenekoncular ve Balyoz davasından içeri girenler bir şekilde kılıfına uydurularak serbest bırakılıyorken, İslami düşüncelerinden dolayı zulme uğrayanlar hala içerideler.” diyerek tepkisini dile getirdi.

Kurtuluş daha sonra evinin bulunduğu sokağa konvoy eşliğinde girerek ailesine kavuştu. Hüzün dolu kavuşma sonrası duygusal anlar yaşandı.

Kaynak: Köklü Değişim

Haber Videosu