Hitler'in çeşnicibaşı ilk kez konuştu

Hitler'in çeşnicibaşı ilk kez konuştu

İkinci Dünya Savaşı sırasında Hitler'in yemeklerini zehirlenme olasılığına karşı ondan önce tatmakla görevli olan 15 genç kadından hayatta kalan Margot Wölk, Alman televizyonuna öyküsünü anlattı.

ndependent gazetesinden Tony Paterson şu anda 96 yaşında olan Margot Wölk'ün hikayesini yazdı. Etrafı peluş kutup ayıları ile çevrili olan Wölk RBB televizyonuna konuşarak, "Bazı kızlar yemekleri yerken korkudan gözyaşlarına boğuluyordu. Hepsini yemek zorundaydık. Ve sonra bir saat boyunca beklemek zorundaydık ve her seferinde hastalanacağız diye korkuyorduk. Kurtulduğumuz için o kadar mutlu oluyorduk ki, köpekler gibi ağlıyorduk. İngilizlerin Hitler'i zehirleyeceği yönünde sürekli bir söylenti vardı. Asla et yemezdi. Bize pilav, erişte, biber, bezelye ve karnıbahar veriyorlardı." dedi.

HİTLER'İ HİÇBİR ZAMAN GÖRMEMİŞ

Wölk'ün Hitler'in savaş sırasında karargah olarak kullandığı bina olan "Kurt İni'nde" çeşnicibaşı olmak için "seçilmesi" tamamen tesadüfen olmuş. O dönemde 25 yaşında olan kadın, Nazi değilmiş. 1941 yılında kocası askere alınıp, yaşadıkları bina da bombalanınca, Doğu Prusya'daki annesinin yanına giden Wölk, Kurt İni'nin yanıbaşındaki kasaba olan ve şu anda Polonya sınırları içinde kalan Parcz'a yerleşmiş. Kasabanın ateşli bir Nazi olan belediye başkanı ise Wölk'ü bu işe zorlamış. Vejetaryen olan Hitler'i sıkı güvenlik nedeni ile hiçbir zaman şahsen görmediğini söyleyen Wölk, bir Nazi subayının kendisine tecavüz ettiğini de söylüyor.

RUS ASKERİN TECAVÜZÜNE UĞRADI

1944 yılında Kızıl Ordu ilerleyişini sürdürürken, çeşnicibaşı olarak görev yapan diğer kadınlar Ruslar tarafından toplanıp öldürülüyor. Wölk ise başka bir Nazi askeri sayesinde Berlin'e kaçmayı başarıyor. Ancak savaşın zulmü burada da bitmiyor. Gençliklerini gizlemek için yaşlı kadınlar gibi giyinseler de, şehre gelen Rus askerleri tarafından fark edilen Wölk, başka kadınlarla beraber bir doktorun dairesine götürülerek burada 14 gün boyunca tutuluyor ve tecavüze uğruyor. Wölk, tecavüzlerin sonunda gebe kalma yetisini kaybediyor.

"HEP BİR KIZIM OLSUN İSTERDİM"

"Hep bir kızım olmasını istemiştim. 50 yaşıma geldiğimde, kızım olsa şimdi 25 yaşında olurdu diye düşündüm. Ne yazık ki bu hiçbir zaman olamadı." Kocası Karl'ı bekleyen Wölk, 1946 yaşında Karl'ın kapısında belirmesi ile ona kavuşuyor. Ancak savaş iki insanı da yıkmış olduğundan bir süre sonra ayrılıyorlar. Karl 24 yıl sonra hayatını kaybediyor. Wölk ise o zamadan bu yana yalnız yaşıyor.