Hindistan'dan Çin'e sert uyarı

Hindistan'dan Çin'e sert uyarı

Hindistan İçişleri Bakanı Singh, Çin'in Hindistan'la ilgili son günlerde yaptığı açıklamaları sert bir dille eleştirdi, "Bugün artık kimse Hindistan'a uyarıda bulunamaz. Biz çok güçlü bir ülkeyiz" dedi

Hindistan, geçtiğimiz haftalarda Pakistan'a yönelttiği uyarı oklarını son günlerde Çin'e doğrultmuş görünüyor. Hindistan'ın İçişleri Bakanı Rajnath Singh, Çin'in son günlerde Hindistan'la ilgili uyarı sayılabilecek açıklamalarına sert bir dille cevap verdi ve 'kimse Hindistan'ı uyaramaz dedi. Hindistanlı bakan, "Bugün artık kimse bize uyarıda bulunamaz. Biz çok güçlü bir ülkeyiz" ifadesini kullandı.

Çin yönetimi geçtiğimiz günlerde, Hindistan'ın Çin-Hindistan sınırındaki bölgeye bir karayolu inşa etme planını eleştiren açıklamalarda bulunmuştu. Hindistan'ın yol yapmayı planladığı bölge üzerinde hak iddia eden Çin, planın endişe verici olduğunu söylemiş ve Hindistan yönetimini uyarmıştı.

Çin Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Hong Lie, geçtiğimiz günler Hindistan'ın yol yapma planıyla ilgili olarak, "Çin-Hindistan sınırının doğu bölgesinde bir anlaşmazlık mevcut. Bu anlaşmazlık konusunda nihai çözüme ulaşmadan, Hindistan'ın durumu daha da karmaşık bir hale sokacak adımlardan sakınması gerektiğini düşünüyoruz" ifadelerini kullanmıştı. 

Çin İçişleri Bakanı da, Hindistan ve Çin'in sınır bölgesindeki sorunun çözülmesi için oturup müzakere yapmaları gerektiğini söylemişti.