Hindistan'da Müslümanlara saldırı: 52 Şehid

Hindistan'da Müslümanlara saldırı: 52 Şehid

Hindistan'ın Kuzeydoğusu'ndaki Bodo milisleri tarafından düzenlenen saldırılarda 52 Müslüman hayatını kaybetti

Hindistan'ın kuzeydoğusundaki Assam eyaletinde Bodo milislerinin Müslüman köylerine düzenlediği saldırılarda Şehid sayısı 52'ye çıktı.

Yetkililer, Müslümanların yaşadığı Kokrajhar ve Sonitpur bölgesinde beş ayrı köye düzenlenen saldırılarda hayatını kaybedenler arasında kadın ve çocukların da bulunduğunu açıkladı. Saldırılarda çok sayıda kişinin yaralandığı, ölü sayısının artmasından endişe edildiği belirtildi.

Yetkililer, saldırıda ölen ve yaralananların bölgedeki çay bahçelerinde çalışan işçilerden oluştuğunu kaydetti. Yaklaşık 30 kişinin öldürüldüğü Sonitpur bölgesinde süresiz sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Hindistan Başbakanı Narendra Modi, İçişleri Bakanı Rajnath Signh ve eyalet yetkilileri, saldırıları kınadı.

Ayrılıkçı Bodo Ulusal Demokratik Cephesi (NDFB) grupları, Assam eyaletinde bağımsızlıklarını ilan etmek için yıllardır silahlı çatışmalar ve saldırılar gerçekleştiriyor. Etnik kimlikleri, kültürleri ve dillerinin tehdit altında olduğunu iddia eden Bodolar, Müslümanlara sık sık saldırıyor.

Bodo milislerinin mayıs ayında Kokrajhar ve Baksa bölgelerinde düzenlediği saldırılarda çoğu Müslüman 32 kişi hayatını kaybetmişti.