Hindistan Polisinden Garip Uygulama

Hindistan Polisinden Garip Uygulama

Hindistan'ın Uttar Pradesh eyaletindeki polis, Holi kutlamalarının arifesinde akıllarda soru işareti bırakan bir eylemde Şah Cihanpur'daki 43 camiyi branda bezi ve plastikle kapladı.

Free Press Journal'a göre, tuhaf bir eylemle Hindistan'ın Uttar Pradesh eyaletindeki Şah Cihanpur polisi, yasa ve düzeni sağlama bahanesiyle bölgedeki 43 camiyi plastik ve branda ile kapattı.

Polis, hareketin Holi kutlamaları sırasında güvenliği ve düzeni sağlama amaçlı olduğunu söyledi.

Renk Festivali olarak da bilinen Holi, Hindistan'da her yıl Mart ayında baharın başında kutlanmaktadır. Bu tören İngiliz sömürge dönemine kadar uzanır ve Şah Cihanpur’da düzenlenir. Orada İngiliz sömürgeciliğin sembolü olan Lot Sahib bir faytonda oturmuş ve boynunda bir ayakkabı bağı asılıdır. Törende insanlar önce ona boyun eğiyorlar, sonra ülkedeki İngiliz yönetimine olan öfkelerini ve nefretlerini göstermek için onu ayakkabı ve süpürgelerle dövüyorlar.

Birkaç yıl önce, bu tören sırasında, bazı kötü insanların bir camiye boya sıkmasının ardından çatışmalar yaşandı. Polis, bu yıl Holi kutlamaları sırasında asayişi ve düzeni sağlamak için yol üzerindeki 43 caminin kapatılması emrini verdi.

Holi'den önceki gün, Beraat Kandili Müslümanlar tarafından kutlanır. İki bayram simetrik olduğu için polis düzeni sağlama konusunda daha dikkatli.

Bölge polis şefi Anand, bunun kimsenin kamu düzenini bozmaması için ihtiyati tedbir olarak alındığını söyledi. (Ajanslar)