Hıdır Adnan'ın eşi: Eşim Zafer Kazandı

Hıdır Adnan'ın eşi: Eşim Zafer Kazandı

İslami Cihad Hareketi lideri Şeyh Hıdır Adnan'ın eşi Rande Cihad, Filistinli esir liderin her zaman olduğu gibi zafer kazandığını söyledi.

İşgal rejimi zindanlarında açlık grevi eylemini sürdüren İslami Cihad Hareketi lideri Şeyh Hıdır Adnan’ın eşi, dünkü(29 Ekim Pazartesi) duruşmaya katıldıktan sonra yaptığı açıklamada, Filistinli esir liderin her zaman olduğu gibi zafer kazandığını söyledi.

Şeyh Hıdır Adnan’ın eşi Rande Cihad, işgal istihbaratı subaylarının “Bu kez senin zafer kazanmana izin vermeyeceğiz” demelerine rağmen Filistinli esirin işgalcilere meydan okuduğunu ifade etti.

Rande Cihad, işgal mahkemesinin Şeyh Hıdır Adnan’a bir yıl hapis cezası vererek şu ana kadar esir tutulmasıyla yetinilmesi kararının ardından Filistin Enformasyon Merkezi’ne yaptığı açıklamada, Filistinli esir liderin sağlık durumunun kötü olmasına rağmen kısık sesiyle bunun bir zafer olduğu mesajını verdiğini kaydetti.

Şeyh Hıdır Adnan’ın eşi, Filistinli liderin zaferini özellikle kadın esirlere, şehadet yıldönümünde İslami Cihad’ın kurucusu Şehit Fethi Şikaki’ye, babasına ve vefat eden annesine hediye ettiğini bildirdi.

Şeyh Hıdır Adnan’ın sağlık durumunun dün akşam kötüleştiğini belirten Rande Cihad, Filistinli esirin hastaneye kaldırıldığını fakat muayene olmayı reddettiğini ifade etti.

Rande Cihad, Şeyh Hıdır Adnan’ın duruşma sırasında mahkeme salonunda dört kez kan kustuğunu, hareket edemediğini, aşırı derecede zayıfladığını ve sağlık durumunun çok kötü olduğunun açıkça görüldüğünü söyledi.

Bu arada, Mehcetu’l-Quds Şehitler ve Esirler Müessesesi, Şeyh Hıdır Adnan’ın işgal mahkemesinin bugünkü kararının ardından 2 Eylül’den bu yana sürdürdüğü açlık grevi eylemini askıya aldığını açıkladı.