Hıdır Adnan'a Cenin'de Coşkulu Karşılama

Hıdır Adnan'a Cenin'de Coşkulu Karşılama

İsrail hapishanesinde idari tutuklu olarak bulunan ve serbest bırakılan Filistinli Adnan, Cenin kentinde coşkuyla karşılandı.

İslami Cihad Hareketi'nin Batı Yaka'daki önde gelen liderlerinden Şeyh Hıdır Adnan, idari hapis cezasını protesto amacıyla başlattığı ve 55 gün süren açlık grevinin ardından işgal yönetimine karşı zafer kazandı.

İsrail'in idari tutuklama süresini protesto için yaklaşık iki ay açlık grevi yapan Filistinli Hıdır Adnan, serbest bırakıldıktan sonra Filistin İslami Cihad Hareketi mensupları ve yakınları tarafından Cenin yakınlarındaki Arabe beldesinde karşılandı. 

Siyonist İsrail cezaevinden sabah erken saatte çıkarılan Adnan, yaptığı basın açıklamasında, alışılmadık bir saatte serbest bırakıldığına işaret ederek, "İsrail, beni tutuklayarak ilk hatasını yaptı. İkinci hatası ise serbest bırakma işlemini alışılmışın dışında sabahın erken saatlerinde gerçekleştirerek yaptı. Böyle yaparak Filistin halkının sevincini azaltabileceğini sandı" dedi. 

İsrail'in Filistin halkının sevincinden korktuğunu belirten Adnan, "İsrail bu gece başarısız olduğunu görecek. Bu gece kutlama için Filistinlilerin akın akın geleceğini görecek" diye konuştu. 

Konuşması sırasında bitkin olduğu gözlemlenen Adnan, sağlık durumunun iyi olduğunu söyledi. 

Cenin'deki Filistin Enformasyon Merkezi muhabiri, başta babası, eşi ve çocukları olmak üzere yüzlerce kişinin Arabe beldesi girişinde Şeyh Hıdır Adnan'ı karşıladığını ve Adnan'ın tekbir sesleri arasında evine kadar omuzlarda taşındığını söyledi.

Adnan'ı karşılamaya gelenler, özgürlüğüne kavuşan Filistinli esirin posterleri ile üyesi olduğu İslami Cihad'ın sancaklarını taşıdı.

Filistin Enformasyon Merkezi muhabiri, Şeyh Hıdır Adnan'ın oldukça zayıflamış göründüğünü ve kendi başına yürüyemediğini, buna rağmen yüzündeki gülümsemenin değişmediğini ve işgalcilere karşı kazandığı zaferin sevincini eliyle zafer işareti yaparak ifade ettiğini bildirdi.

Özgürlüğüne kavuştuktan sonra medyaya herhangi bir açıklamada bulunmayan Adnan, bugün bir basın toplantısı düzenleyerek gerçekleştirdiği açlık grevi eylemi ve şartları ile maruz kaldığı suikast girişimi hakkında bilgi vereceğini söyledi.

Hıdır Adnan'ın serbest bırakılması münasebetiyle bu akşam ailesinin Arabe beldesindeki evinin yakınlarında kutlama ve toplu iftar düzenleneceği ifade ediliyor.   

İsrail yönetimince defalarca tutuklanan İslami Cihad Hareketi'nin önde gelen isimlerinden Adnan, son olarak 8 Temmuz 2014'te Cenin kentindeki bir güvenlik noktasında gözaltına alınmıştı. Adnan, idari tutukluluk kararının uzatılmasını protesto için 5 Mayıs 2015'te açlık grevine başlamıştı. Adnan, geçen ayın sonlarında İsrail hapishaneler idaresiyle yaptığı "Ramazan Bayramı öncesinde serbest bırakılmasını garantileyen" anlaşmanın ardından 55 gün sürdürdüğü açlık grevini sona erdirmişti.