Hıdır Adnan :Şehid Ailelerine Sahip Çıkalım

Hıdır Adnan :Şehid Ailelerine Sahip Çıkalım

Şeyh Hıdır Adnan şehitlerin ve esirlerin ailelerine destek olmaya çağırdı.

Şeyh Hıdır Adnan şehitlerin ve esirlerin ailelerine destek olmaya çağırdı.

Calazun ve Kalendiya Mülteci Kamplarında ve Duma köyünde bulunan şehit ailelerini ziyaretinin ardından Paltoday’a açıklamalarda bulunan Şeyh Hıdır Adnan “Bizim bu aileleri yalnız, desteksiz bırakmamamız gerekiyor. Herkesin bu aileleri ziyaret etmesi ve onlara bu desteğin hissettirilmesi gerekiyor” dedi.

“Bu aileler Şehid Er-Radi’nin değil de Mahmud Abbas’ın ya da İsmail Haniye’nin de aileleri olabilirdi. Böyle olduğunda bu kadar ilgisiz olunur muydu” diyen Şeyh Adnan, Filistin direnişini bir an önce harekete geçmeye, üzerlerindeki ölü toprağı atmaya çağırdı.

Halkı bilinçlendirme görevinin direniş gruplarının yöneticilerine ve Filistinli seçkin isimlere ait olduğunu ifade eden Adnan, Filistin köylerini hedef alan saldırılara değindi. Yahudi yerleşimcilerin Filistinli köylere düzenledikleri saldırılarla ilgili olarak “Halkımızın kendisini en iyi şekilde savunacağına inanıyorum. Şu ana kadar hiçbir Yahudi yerleşimci Filistin köylerine elini kolunu sallayarak girmeyi başaramadı. Girdikleri takdirde güllerle karşılanmayacaklarını biliyorlar çünkü” dedi.

Mandela Vakfını ziyaret eden Şeyh Adnan, vakfın müdiresi olan avukat Buseyne Dukmak’la görüştü. Filistinli Esirlere Destek Kongresi’ni düzenleyen kişiler tarafından kurulan Yabancı İşleri Dairesini ziyaret eden Hıdır Adnan dairenin başkanı olan Ali Ebu Helalle de bir araya geldi.

İşkence ve şiddet kurbanı olanlar için açılan kurumu da ziyaret eden Hıdır Adnan, bu ziyaretinin ardından ailesiyle birlikte Ramallah şehrinin kuzeyindeki Kalendiya kampına gitti. Orada Şehit Muhammed Ebu Lafi’nin ve Şehit El-Kesbi’nin ailelerini ziyaret ettikten sonra Calazun Mülteci’ne giderek, orada da Şehit Leys El-Hatip’in ailesine başsağlığı diledi. Ardından Duma Köyü’ne giden Şeyh Hıdır Adnan Şehit Er-Radi Ali Devabişe’nin ailesine başsağlığı diledi.