Hidayet Karaca'dan olay hatim açıklaması

Hidayet Karaca'dan olay hatim açıklaması

Gözaltına alınan Samanyolu TV Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca, Emniyet'ten ilginç mesajlar verdi. Avukatı aracılığıyla açıklama yapan Karaca, "Gözaltı süreci 4 güne uzarsa "Hatmi bitireceğim inşallah" dedi.

İNTERNETHABER.COM- Gözaltına alınan Samanyolu TV Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca, Emniyet'ten ilginç mesajlar verdi. Avukatı aracılığıyla açıklama yapan Karaca, "Gözaltı süreci 4 güne uzarsa "Hatmi bitireceğim inşallah" dedi.

2010 yılında düzenlenen operasyonda "Tahşiyeciler" adlı gruba kumpas kurmakla suçlanan kişiler arasında yer alan Karaca, 14 Aralık Operasyonu'nda dün gözaltına alınmıştı.

Samanyolu TV (STV) Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca'nın avukatı Fikret Duran, az önce İstanbul Emniyet Müdürlüğü önünde açıklama yaptı.

"Hatim indiriyordum tamamlayamadım"

Hidayet Karaca'nın hatim çıkışı akıllara Emniyet içindeki paralel yapılanmaya yönelik operasyonda gözaltına alınan polisin açıklamalarını getirmişti. Bir polisin "anneciğime hatim indiriyordum, son 5 cüzüm kalmıştı, onu da siz tamamlayın" şeklindeki sözleri çok konuşulmuştu. O dönem Başbakan olan Cumhurbaşkanı o polise "Hatim indiriyordum tamamlayamadım" sözlerine "Ben sana söyleyeyim, içeride zaman bol. Al Kur'an-ı Kerim'i yanına, orada 5 cüzü de tamamla. Milleti ne zannediyorsun?" diye cevap vermişti.

Cemaatin kanalı Samanyolu Haber televizyonu twitter hesabından o açıklamaları paylaştı. İşte o tweetler:

HATİM YAPIYOR!

AVUKATI AÇIKLADI: Hidayet Bey son derece sakin. Morali yerinde. Gözaltı süreci 4 güne uzarsa "Hatmi bitireceğim inşallah" dedi

KARACA'NIN AVUKATI: Savcı Hüseyin Gülerce hakkında gözaltı kararı olmasına rağmen uygulamadı

KARACA'NIN AVUKATI: Dizide 1 paragraf bile olmayan ifade var. Bununla devleti yıkmakla hem de silahlı terör örgütü kurmakla suçlanıyorlar!

KARACA'NIN AVUKATI:Dünya hukuk tarihinde böyle garabet yok.6 sene önceki dizinin 64.bölümde 1 diyalog alınmış devleti yıkmakla suçlanıyorlar

HİDAYET KARACA'NIN AVUKATI: İfadesi alınanlara Tek Türkiye bölümleri seyrettirilip diziden sorular soruluyor

TWİTTER'DAN HATİM AÇIKLAMASINA TEPKİ

Karaca'nın bu sözleri sosyal medyadan tepkiler geçikmedi. Kimi yorumcular Karaca'yı İslam'ı ve müslümanlığı kullanmak ve suistimal etmekle suçladı.

screen-shot-2014-12-15-at-12.08.53-pm.png