"Herşeyi Ayarlamışlar"

"Herşeyi Ayarlamışlar"

Salih Kapusuz, MİT Müsteşarı Fidan'a düzenlenen operasyonda fark ettikleri paralel yapının şike ve 17 Aralık süreçlerinde deşifre olduğunu söyledi. Kapusuz'un şike ile ilgili sözleri ise çok konuşulacağa benziyor.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz, 17 Aralık'ta gerçekleştirilen derin operasyonla deşifre olan paralel yapılanmayı Akşam'a değerlendirdi. Hükümet üzerinden ülkeyi hedef alan ihanetin aktörlerinin, dış güçlerin emir komutası altında hareket ettiklerini ifade eden Kapusuz'un açıklamaları şöyle:

HER ŞEYİ AYARLAMIŞLAR: Paralel yapılanmayı ilk olarak, MİT Müsteşarı'na yönelik 7 Şubat tarihli girişimle fark ettik. Başbakanımız'ın ameliyatını fırsat bilerek MİT Müsteşarı'nı almak istediler. Bunu başarsalardı, MİT Müsteşarı üzerinden Başbakan'a ulaşmaya çalışacaklardı.

SPOR KULÜPLERİNE ÇENGEL ATILMIŞ: MİT'e yönelik operasyonun sadece işgüzar bir savcının işi olmadığı, arkasında paralel bir yapının bulunduğu şüphesi, "Şike" kanununun TBMM'de görüşülmesi sürecinde daha da güçlendi. Sanki düğmeye basılmış gibi bir anda, AK Parti'ye karşı yoğun bir kamplaşma oluşturuldu. Meğer bazı kulüplere çengel atıp, ele geçirmeye çalışmışlar.

RUSYA'NIN TAVRINI ŞİMDİ ANLIYORUM

Cemaatin Rusya'daki okullarının kapatıldığı süreçte bir Rus yetkilinin kendisine gerekçe olarak 'ABD ile işbirliği yapıp, amaçlarına hizmet ediyorlar. Çocuklarımızın zehirlenmesine müsaade edemeyiz' dediğini belirten Kapusuz, ‘O zaman haklı görmedik ama geldiğimiz noktada hakları var gibi düşünüyorum' dedi. "Dünyada 150'nin üzerinde ülkede eğitim faaliyeti yapacaksın, o ülkelerin zeki çocuklarını alıp eğiteceksin, ama hiçbir yerle, dış güçle bağlantın olmayacak. Bu mümkün değil" diyen Kapusuz, "Bir yerlerle bağlantılı olduklarına şüphe yok. Hükümetimiz üzerinden ülkeyi hedef alan saldırının da, bağlantılı oldukları yerden aldıkları emirle uygulandığı açık" diye konuştu.

HEDEFLERİ BAŞBAKAN ERDOĞAN'DI

Paralel yapının varlığının, 17 Aralık'ta şüpheye yer bırakmayacak şekilde tamamen doğrulandığını belirten Kapusuz, "17 Aralık açık bir savaş ilanıdır. Atılacak her adım en ince detayına kadar planlanıp düğmeye basılmış. Gerçek hedefleri 7 Şubat'ta yapamadıklarını 17 Aralık'ta gerçekleştirmekti. Oğlu üzerinden Başbakanımız hedef almıştır. Hakimler bile önceden ayarlanmıştı" dedi.