'Hepimiz Yasin Börü'yüz'

'Hepimiz Yasin Börü'yüz'

PKK-HDP yandaşları tarafından vahşice şehit edilen Yasin Börü için sabah namazından sonra İstanbul Fatih Camisinde bir araya gelen Müslümanlar Hepimiz Yasin Börüyüz diyerek; 'Katil PKK Hesap Verecek, Katil PKK Türkiye'den Defol' sloganları attı. Kitle dev

STANBUL- PKK-HDP çeteleri tarafından vahşice şehit edilen Yasin Börü ve diğer Müslümanlar için sabah namazından sonra Fatih Camisinde bir araya gelen Müslümanlar sık sık tekbirler getirdi.  ‘Katil PKK Hesap Verecek, Katil PKK Türkiye’den Defol’ sloganları atarak PKK vahşetini kınadı. Namazdan sonra bir araya gelen Müslümanlar Hepimiz Yasin Börüyüz pankartı açarken “Şehitlerin Yolu Bizim Yolumuz, Zalimler İçin Yaşasın Cehennem, Hepimiz Şehit Yasin Börüyüz, Şehitlerin Kanı Ümmet Ağacını Sular, Şehitlerin Kanı Ümmeti Birleştirir” şeklinde dövizler açarak PKK vahşetini lanetlendi.

“Müslümanlarla bir arada olduğumuzu haykırıyoruz”

Sabah namazı kılındıktan sonra caminin bahçesinde bir konuşma yapan Gazeteci-yazar Adem Özköse “Biz sadece Müslüman olduğu ve La ilahe illallah dediği için, fakir insanlara kurban eti dağıttığı için vahşi bir şekilde katledilen 16 Yaşındaki Yasin Börü kardeşimiz başta olmak üzere dünyanın dört bir yanında Müslüman oldukları için zulüm gören, Müslümanlarla bir arada olduğumuzu ve kardeş olduğumuzu göstermek için buraya toplandık. Rabbimizin huzurunda bir araya geldiğimizde bu bir araya gelmemiz bize şahitlik etsin” dedi.

“Kur’an talebesi Yasin Börü’nün mesajı”

Her şehidin geride kalanlara bir mesaj bıraktığını belirten Özköse, bu mesajın iyi anlaşılması gerektiğini belirterek, “Her şehit arkasında bir mesaj bırakır. Kur’an talebesi Yasin Börü kardeşimiz rabbine yürürken tıpkı Furkan Doğan gibi, tıpkı Filistin’de katledilen Muhammed Durra gibi ve Sisi diktatörlüğüne karşı direnirken şehit olan Esma Biltaci gibi bir mesaj bıraktı. Yasin’i ve arkadaşlarını önce katlettiler sonra binadan aşağı attılar ve tıpkı Arakanda’ki Budist katiller gibi cesedini parçalayıp yaktılar. Buradan şu mesajı aldım. İslam’dan, Kur’an’dan uzak olanların vahşilikte ne kadar ileri seviyeye gidebileceğini gördük.

“Moğollar gibi yaktılar”

Yasin’i katledenler Moğollar gibi yakıp yıktılar. Bu İslam’dan uzaklaştırılan bir neslin vahşilikte ve insanlıktan çıkmakta ne kadar ileri seviyeye gideceğini gösterdi. Yasin Müslüman bir Kürt genciydi. Kemalist zihniyet bir taraftan batıdaki Müslümanları inancından uzaklaştırmaya çalışırken doğudaki Müslümanları da hem inançlarından hem de kimliklerinden uzaklaştırmaya çalıştı. Kürt, Türk ve Arap Hz. Muhammed’siz, İslamsız hiçbir şeydir. Kur’an’la, Hz. Muhammed’le ve İslam’la her şeydir. Yasin bize bunu da gösterdi. Yasin bize giderken şu mesajı verdi. Kürtlükle, Türklükle hiçbir yere gidemezsiniz. Bir insan eğer Kur’an’dan uzaklaşırsa bu kadar vahşi olur” ifadelerini kullandı.

''Yasin bir şehit gibi yaşadı ve şehit oldu''

Yasin’in bir şehit gibi yaşayıp şehadeti hak ettiğini sözlerine ekleyen Özköse, “Yine Yasin bize şunu gösterdi. Şehit gibi yaşanmadan rabbimiz şehadeti nasip etmiyor. Rabia meydanında şehit düşen gençlerin cebinden günlük virtlerinin yazıldığı notlar çıktı. Yasin’i tanıyanlar Yasin’in pazartesi ve perşembe oruçlarına nasıl dikkat ettiğini, cemaatle namaz kılmaya ne kadar dikkat ettiğini, insanların yardımına nasıl koştuğunu ve müminlere karşı merhametli olduğunu anlattılar” diye konuştu.

“Neden kimse katil PKK  hesap verecek demiyor”

Özgür-Der başkan yardımcısı ve yazar Kenan Alpay ise “Köyler yakılırken, insanlar faili meçhul cinayetlerle öldürülürken şöyle bir slogan vardı ‘Katil Devlet Hesap Verecek’ şimdi insanların dinleri inkar ediliyor, kimleri baskı altında tutuluyor ancak ne hikmetse yakılan bunca okula, Kur’an kursuna, derneğe, ambulansa, işyerlerine ve evlere rağmen bunun faili olan PKK için ‘Katil PKK Hesap Verecek’ denilmiyor. ” dedi.

''PKK’ye adeta cinayet işleyebilirsin diyenler var''

PKK açıktan bu kadar cinayet işlemesine rağmen birçok aydın, entelektüel, yazar ve gazetecinin bunu görmek istemediğini vurgulayan Alpay, “Bu ne demek? PKK’nın cinayet işleme, vakıf, dernek, Kur’an kursu, okul ve belediye yakma hakkı var mı? Bunumu kabul ediyorlar acaba. Eski Cumhurbaşkanlarından Süleyman Demirel ‘bana milliyetçiler adam öldürüyor dedirtemezsiniz’ demişti bir zamanlar. Şimdi de İnsan Hakları Derneği (İHD) adındaki bu kirli kurum başta olmak üzere adı şair, aydın, entelektüel, yazar, gazeteci olan insanlar bize ‘PKK’lılara cinayet işliyor dedirtemezsiniz’ diyorlar. Gerçekten iki yüzlüğün düzenbazlığın kimliği yok” diye konuştu.

“PKK, JİTEM’in kopyasıdır”

Yasin Börü ve arkadaşlarının vahşice katledilmesin sıradan bir cinayet olmadığını belirten Alpay “Bu 12 Eylül’e giden cinayetlerin işlenme tarzıyla aynıdır. Ankara Bahçelievler’de 7 öğrencinin öldürülme biçimi ile Yasin Börü’nün katledilmesi arasında bir fark görmüyorum” Alpay, “PKK, JİTEM’in kopyasıdır. Kürt ulusalcıları da, Türk ulusluların kopyası gibidir” dedi.

“PKK cinayetlerine kılıf buluyor”

PKK’nın IŞİD üzerinde cinayetlerini meşrulaştırmaya çalıştığını söyleyen Alpay, bu zihniyetin 90lı yıllarda da Müslümanlara kontra, MİT’çi ve şucu bucu diyerek cinayetler işlediğine dikkat çekerek, “Cinayetler ve katliamlar bitmiyor. Ancak biz sessiz kaldığımız oranda tepki göstermediğimiz oranda cinayetler gidecek artacak. Okullar, dernekler, parti büroları, Kur’an kurslar, belediyeler yakılmaya devam edilecek. Van’da Muhammed Latif Şener adında 65 yaşındaki bir abimiz susturucu takılmış bir silahla katledildi. Muhammed Latif Şener kimdir? Herkesin bildiği tanıdığı bir esnaf, hayır sahibi, mümin ve bir muvahhitti. Hangi suçtan öldürüldü? PKK’lıların yayın organlarına bakarsak IŞİD’çi. Yasin Börü neydi IŞİD’çi, diğeri neydi IŞİD’çi. Aslına bakacak olursanız onlara göre her Müslüman IŞİD’çi.  Dün Müslümanlara kontra diyenler, MİT’çi ve şucu bucu diyenler bu günde IŞİD’çi diye bir yafta takıp bütün cinayetlerini, tecavüzlerini, kundaklamalarını meşrulaştırmanın hesabına girmiş durumdular.” İfadelerini kullandı.

“Katil PKK hesap verecek”

Bu cinayetlerin son bulması için herkesin buna tepki göstermesini ve ‘Katil PKK Hesap Verecek’ demesi gerektiğini belirten Alpay, “Bu cinayetlerin sonu gelecek gibi değil. Sonunun gelmesi için sahtekâr, düzenbaz, yüzüne aydın maskesi takmış taşeronların insafını beklemeyelim. Biz hep birlikte ‘Katil PKK Hesap Verecek’ demeliyiz. Devletin bu katilleri bulup hesap sormasının önün açmalı ve hükümeti buna zorlamalıyız. Bu cinayetler ve yaktıkları PKK’nın yanın kar kalacaksa bu şu anlama gelir. Artık hiç kimsenin can güvenliği yok demektir” diye konuştu.

''PKK-HDP’li katillerden hesap sorulsun”

Türkiye’nin Ergenekon ve Balyoz pisliğini temizlediği gibi PKK-HDPli katillerden temizlenmesi gerektiğini belirten Alpay, “Biz Türkiye’nin Ergenekon, Balyoz pisliğinde temizlendiği gibi Çetin Doğan vb. bir takım katillerden temizlendiği gibi PKK’lı ve HDPli katillerden de temizlenmesi için hukuk yolunun açılması için başka çare olmadığını biliyor ve hükümete de bunu hatırlatmak istiyoruz. Çözüm süreci devam etsin silahlar sussun, siyaset konuşsun ama bu PKK-HDP’lilerin insan öldürme, evleri yakma anlamına gelmemelidir” şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmalardan sonra Ahmet Karabağ Hocanın yaptığı duanın ardından kalabalık sesiz bir şekilde dağıldı. (Şükrü Gündüz / İLKHA)