Heniyye'nin Medya İsyanı

Heniyye'nin Medya İsyanı

Gazze'deki Filistin hükümeti Başbakanı Heniye, "Bazı Arap medyasındaki kardeşlerimizin aleyhimizde düzenlediği kampanyalar, İsrail askerlerinin saldırılarından çok daha zalimce, çok daha acı" dedi..

Gazze'deki Filistin hükümeti Başbakanı İsmail Heniye, Gazze'nin askeri saldırılar ve ablukanın yanı sıra aleyhte medya kampanyalarına da maruz kaldığını söyledi.

Gazze'nin kuzeyindeki Salah Şehade Camii'nde cuma hutbesi veren Heniye, "Bazı Arap medyası zalimce kampanyalar düzenleyerek Gazze'yi ve Filistin direnişini hedef alıyor. Kardeşlerimizin aleyhimizde düzenlediği bu kampanyalar, İsrail askerlerinin düzenlediği saldırılardan çok daha zalimce, çok daha acı" diye konuştu.

Heniye, İsrail saldırıları ve yıkılan tüneller sebebiyle daha da ağırlaşan abluka sıkıntılarına bir de medya saldırılarının eklendiğini ifade etti.

İsrail ile yürütülen barış müzakerelerine de tepki gösteren Heniye, "Direnişi, Filistin halkının mücadelesini ve haklarını hedef alan" müzakerelerin kabul edilemez olduğunu söyledi.

Filistin milli birliğinin sağlanması için de çağrı yapan Heniye, "Filistin halkını birleştirmek, ayrılık defterini kapatmak istiyoruz. Çünkü Filistin davası birçok tehlikeyle karşı karşıya" ifadelerini kullandı.

Heniye Tunus'ta yeni anayasanın kabul edilmesine ilişkin, baskı ve zulümle dolu 40 yılın geride kaldığını ve ümmetin tarihi bir değişim dalgasının önünde olduğunu belirtti.

Mısır'daki bazı medya kuruluşlarının Gazze'deki Filistinliler, Hamas hareketi mensupları ve askeri kanadı İzzeddin Kassam Tugayları'nı "Mısır topraklarında düşmanca ve terörist eylemlerde bulunmak" suçlamasıyla hedef alan yayınlar yaptığı belirtiliyor

dünyabulteni