Heniyye:Dünya Vicdanı ABD’nin Direnişe Karşı Planını Bozdu

Heniyye:Dünya Vicdanı ABD’nin Direnişe Karşı Planını Bozdu

İşgale karşı Filistin halkının direnişinden yana tavır alan ülkelere teşekkür eden Heniyye: Dünya Vicdanı ABD’nin Direnişe Karşı Planını Bozdu...


İslamî Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi Başkanı İsmail Heniyye, dünya vicdanının ABD’nin Hamas ve Filistin direnişine karşı Birleşmiş Milletler’e taşıdığı planı bozduğunu söyledi.

Hamas lideri Heniyye bugün (7 Aralık Cuma) yaptığı açıklamada BM koridorlarında yaşananları hareket olarak yakından takip ettiklerini, çoğu ülkenin Filistin halkının işgale karşı direniş ve ondan kurtulma hakkını onayladığını belirtti.

ABD’nin dayatmalarına rağmen Siyonist rejime, onun saldırganlığına ve yalan söylemine karşı ilkesel bir duruş sergileyen devletlere teşekkür eden Heniyye, “bu başarı bütün kesimleriyle Filistin halkı olduğu kadar değerlerden yana tavır alan dost ülkelerin de başarısıdır. Filistin Yönetimi BM temsilcisi Riyad Mansur’un çabalarını da takdirle karşılıyoruz. Bu gelişme ulusal sorunların ve dertlerin tehditlere karşı Filistin halkını birleştirebileceğini gösterdi” dedi.

Heniyye açıklamasında, münafık bir tavır sergileyip işgalciden, onun inşa ettiği yerleşkelerden, Filistin halkına uyguladığı kuşatmadan, Kudüs’ü Yahudileştirmesinden, kutsal mekânları çiğnetmesinden, binlerce kişiyi tutuklamasından yana tavır alan ülkeleri de tavırlarından dolayı kınadıklarını ifade etti.

ABD’nin Hamas ve diğer direniş hareketlerini mahkum etmek için BM Genel Kurulu’na getirdiği karar tasarısı salt çoğunluk sağlanamadığı için reddedildi.

ABD ile İsrail’in kararın kabul edilmesi için birçok ülkeye baskı yaptıkları görüldü.


“Tasarının reddedilmesi ABD ve işgalcinin yüzüne bir tokat oldu” diyen Filistinli Gruplar ABD’nin Direnişi Kınama Tasarısının Reddedilmesini Kutladı

Filistinli gruplar ABD’nin Hamas ile Filistin direnişini kınamak için Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’na sunduğu karar tasarısının reddedilmesini tebrik ettiler.

Filistinli gruplar, tasarının BM Genel Kurulu’nda reddedilmesinin ABD ve İsrail’e indirilmiş bir tokat olduğunu belirttiler.

ABD yönetiminin BM’de ağır bir tokat yediğini belirten Hamas sözcüsü Sami Ebu Zuhri, bu başarısızlıkla Filistin halkının meşru direniş hakkının bir kez daha pekiştiğini ve bu kararın Filistin halkıyla Filistin davasına siyasi bir destek anlamına geldiğini söyledi.

İslamî Cihad Hareketi liderlerinden Davud Şihab ise, ABD tasarısının BM’de reddedilmesiyle uluslararası platformlarda yalanları pazarlayan Amerika ve İsrail’in bir tokat yediklerini ifade etti.

Fetih sözcüsü Münir El-Cağub da konuyla ilgili bir açıklama yaptı. El-Cağub yapığı açıklamada “ABD’nin Filistin direnişini suçlamak için hazırladığı ancak Genel Kurul’da kabul görmeyen tasarısı sonuç itibariyle ABD için bir faciadır. Terörist sadece işgalci İsrail’dir” dedi.

Diğer taraftan Filistin Halk Partisi Siyasi Birimi üyesi Velid El-İvad, Filistin Halk Demokratik Cephesi Siyasi Birimi üyesi Talal Ebu Zarife, Filistin Mücahitler Hareketi yetkilisi yaptıkları açıklamalarda ABD’nin Hamas ve Filistin direnişini kınama tasarısını kabul ettirmede başarısız kaldığını ve bu kararın kabul edilmemesinin Filistin’de işgal yanlısı politikalar sürdüren ABD’ye bir tokat olduğunu ifade ettiler.

DirenisGuruplari

fiem