Heniyye'den Önemli Açıklamalar

Heniyye'den Önemli Açıklamalar

Hamas Siyasi Büro Başkan Yardımcısı İsmail Heniyye, İsrail'in tekrarlanan saldırılarını püskürtmek için tüm tarafların üzerinde mutabık kalacağı "stratejik formül" geliştirme çağrısında bulundu.

Hamas Basın Ofisinden yapılan yazılı açıklamada, Heniyye'nin, "Tüm Filistinli gruplar ve güçler, İsrail'in tekrar eden saldırılarına karşı koyabilmek ve direnişi güçlü kılmak için milli vizyon ve strateji üzerinde fikir birliğine varmalı" ifadelerine yer verildi.
Birliğin ve ortak hareket etmenin gerekliliğine vurgu yapan Heniyye, Filistin yönetimini de İsrail ile arasındaki güvenlik koordinasyonunu durdurmaya çağırdı.
Yahudi yerleşimcilerin Nablus kentinde bir bebeğin ölümüne yol açan saldırısını hatırlatan Heniyye, Batı Şeria'da gerçekleştirilen söz konusu uygulamaların Filistin halkının öfkesini artıracağını belirterek, "Ateşi yakan onunla yanar" ifadesini kullandı.
Yahudi yerleşimcilerin dün Nablus kentinin güneydoğusundaki Duma beldesinde Filistinlilere ait bir evi ateşe vermesi sonucu çıkan yangında Ali Devabişe isimli bir bebek hayatını kaybetmiş, anne, baba ve 4 yaşındaki diğer oğulları da ağır yaralanmıştı.
Saldırı, Filistin ve uluslararası toplumda büyük infiale yol açmıştı.