Heniyye'den Erdoğan'a Teşekkür

Heniyye'den Erdoğan'a Teşekkür

“Müslüman halkların sözcüsü oldunuz” diyen Heniyye, Erdoğan’a BM Genel Kurulu’nda Yaptığı Konuşma İçin Teşekkür Etti


İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi Başkanı İsmail Heniyye, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda dünya liderleri önünde yaptığı konuşma sebebiyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a bugün (25 Eylül Çarşamba) teşekkür mesajı gönderen Heniyye, Filistin’le ve halkıyla dayanışma içeren, Kudüs’ü ve Mescid-i Aksa’yı savunan sevgi dolu sözlerini, BM Genel Kurulu kürsüsünde dünya liderleri önünde tarihi Filistin haritasını göstermesini Filistin halkıyla birlikte takip ettiklerini söyledi.

Bu tür uluslararası toplantılarda ilk kez böyle bir şey yaşandığına dikkat çeken Heniyye, Filistin halkının Erdoğan’ın tarihi ve cesur konuşmasıyla gurur duyduğunu ifade etti.

Erdoğan’ın konuşmasının İsrail’in işgalci politikalarını, Filistin halkına ve topraklarına yönelik cinayetlerini deşifre ettiğini belirten Heniyye, Cumhurbaşkanı’nın ayrıca Filistin halkının haklarının gasp edilmesi karşısında uluslararası toplumun sessizliğini de açığa çıkardığını kaydetti.

Erdoğan’a “Bu konuşmayla tüm İslam ümmetinin duygularını dile getirdiniz ve dünyadaki mazlum Müslüman halkların sözcüsü oldunuz” diyen Heniyye, mesajının sonunda Cumhurbaşkanı Erdoğan’a, Türk hükümetine ve halkına Filistin halkına verdikleri destek dolayısıyla teşekkür etti.

fiem