Heniyye Yurt Dışı Turuna Çıkıyor

Heniyye Yurt Dışı Turuna Çıkıyor

Kahire'den sonra önce Türkiye'yi ziyaret edecek Heniyye Birkaç Ülkeye Yapacağı Seyahat İçin Kahire'den Yola Çıkıyor

Filistinli bir kaynağın verdiği bilgilere göre Mısır yönetimi, Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birim Başkanı İsmail Heniyye'nin birkaç ülkeye seyahat gerçekleştirmek ve bazı resmi görüşmelerde bulunmak üzere Kahire'den yola çıkması talebine olumlu karşılık verdi.

Söz konusu Filistinli kaynağın Arabi 21 haber sitesine verdiği bilgilere göre Heniyye'nin Kahire'den sonra ilk ziyaret edeceği ülke Türkiye olacak. Türkiye'ye yarın (8 Aralık Pazar) sabah ulaşması bekleniyor.

Heniyye'nin bu tura başlamadan önce bugün akşam Kahire'de İslami Cihad Hareketi'nin Genel Sekreteri Ziyad En-Nehhale ve Mısır Genel İstihbaratı Müdürü Abbas Kamil ile bir araya geleceği belirtildi.

Heniyye'nin bu turda Malezya'nın başkenti Kuala Lumpur'u da ziyaret edeceği ve 18-21 Aralık'ta düzenlenecek ve Malezya, Türkiye, Pakistan, Endonezya ve Katar'ın liderlerini bir araya getirecek zirve öncesinde Kuala Lumpur Forumu'na katılacağı belirtildi. Beş İslam ülkesinin liderlerini bir araya getirecek Kuala Lumpur Zirvesi'nin 50 farklı İslam ülkesinden yüzlerce önemli şahsiyeti de buluşturacağı belirtiliyor.

Heniyye'nin Katar'a da bir ziyarette bulunacağı ve toplamda altı ay Gazze bölgesi dışında kalmasının beklendiği ifade edildi.

Bu seyahat, Heniyye'nin Hamas Siyasi Birim başkanlığını devralmasından sonra gerçekleştireceği ilk yurt dışı turu olacak.

 fiem