Heniyye: Mısır'da Direnişçileri Vurmak İsteyenler Var

Heniyye: Mısır'da Direnişçileri Vurmak İsteyenler Var

Gazze'nin Refah bölgesinde İsrail hapishanelerinden tahliye edilen Gazzelileri ziyaret eden İsmail Heniyye, kendisini takip eden gazetecilere önemli açıklamalarda bulundu.

Geçtiğimiz yıl yaz aylarında 2.500'ü aşkın insanın hayatını kaybettiği büyük bir saldırıyla yüzleşen Gazze'de insani kriz aradan geçen altı aya karşın devam ediyor. Enkaza dönüşen mahallelerde yaşayan Gazzeliler ortak yaşam alanlarında hayata tutunmaya çalışırken Gazze yönetimini elinde bulunduran HAMAS hareketi de Mısır'ın hedefinde. HAMAS yönetimini Sina'daki saldırıları desteklemekle suçlayan Mısır yönetimi, Refah sınır kapısını kapalı tutarak HAMAS'ı cezalandırmaya çalışıyor.

"MISIR'DA FİLİSTİNLİ DİRENİŞÇİLERİ VURMAK İSTEYENLER VAR"

Gazze'deki Filistin yönetiminin lideri İsmail Heniyye, Refah bölgesinde ziyaret ettiği eski tutuklularla görüşmesinin ardından kendisini takip eden gazetecilere açıklamalarda bulundu. Mısır'ın tavrını soran bir gazeteciye,  "Mısır Hükümeti artık Gazze'yle yüzleşmeli, Gazzelileri kucaklamalı ve sınır kapılarını açmalıdır. Mısır'da maalesef Filistinli direnişçileri vurmayı hedefleyen, direnişçileri kışkırtmak isteyenler var ki böylesi bir tavır büyük bir hata olur. Bizim için Mısır'ın huzuru ve güvenliği öncelikli meseledir ve güvenliği zedeleyici bir tavır içerisinde olmayız.Mısır'la ilişkilerimizi ve anlaşmalarımızı Mısır'ın iç meselelerinden bağımsız olarak değerlendirip koruyoruz. " ifadeleriyle cevap veren Heniyye abluka ve tampon bölge uygulamasına karşı olduklarını kaydetti. Buna rağmen Mısır ile ilişkilerini bozmayacaklarını açıklayan Heniyye'ye göre Mısır hükümetinin iyi niyet göstermesi gerekiyor.

"KUDÜS BİZİMDİR"

Son günlerde Kudüs'te yeni yerleşim birimleri inşa ederek büyük bir provokasyona imza atan İsrail tarafına da seslenen Heniyye, " Ey Siyonistler! Zannetmeyin ki Kudüs sizin başkentinizdir. Kudüs bizimdir, bu topraklar bizimdir. " dedi.

"BİZ TERÖRİZMİ ÇOK İYİ BİLİYORUZ"
 
Gazze'deki insani krizi gündemine bile almayan uluslararası topluma da tepki gösteren Heniyye, 'Terörizm' bahanesiyle Gazze'nin çığlığının karşılıksız bırakılmasını eleştirdi. "Dünyaya sesleniyoruz. Terörizmle direnişini birbirine karıştırmayın. Çünkü direniş, hem sorumluluk hem de hikmet sahibidir. Ayrıca direniş, soylu bir hedef için mücadele etmektedir. Terörizmi hem fikri hem siyasi hem de dini açıdan reddediyoruz. Biz Filistinliler direniş ile terör arasındaki farkı iyi biliyoruz çünkü Siyonist terörün ateşlerinde en çok yanan millet biz olduk. " diyen Heniyye, İsrail'i terörizmle suçladı.
 
timetürk