Heniyye: Hazırlanın

Heniyye: Hazırlanın

Siyonist girişimin sadece Filistin’i değil, Tüm Arap ve İslam ülkelerini tehdit ettiğini belirten Hamas Lideri İsmail Haniye, Filistinli gruplara, “Silahlı mücadeleye hazırlanın” çağrısında bulundu.

Hamas Lideri İsmail Haniye, Filistinli gruplara, “Silahlı mücadeleye hazırlanın” çağrısında bulundu.
 
Haniye, işgal rejiminin  “ilhak planı” ve ABD'nin “Yüzyıl Anlaşması'nı” engellemek için Ürdün Nehri'nden Akdeniz'e tüm Filistin topraklarını kurtarma hedefine dayanacak kapsamlı bir strateji çağrısında bulundu.
 
 
Haniye geçen Cumartesi günü yaptığı konuşmada, önerilen stratejinin önemli olduğunu belirterek, Siyonist girişimin sadece Filistin'i değil, Tüm Arap ve İslam ülkelerini tehdit ettiğini söyledi.
 
Hamas lideri Haniye, Filistinlilerin Oslo Anlaşmalarından vazgeçmesi, işgal çetesi ile işbirliğini durdurması, işgal rejiminin tanınmasını iptal etmesi ve ulusal birlik konusunda anlaşmaya varmaları gerektiğini kaydetti.
 
 
Haniye, silahlı bir direnişin liderliğindeki siyonist işgalciye karşı kapsamlı bir savaşta birleşik bir eylem planına da ihtiyaç olduğunu söyledi. Bu bağlamda Haniye, Hamas'ın gücünü inşa etme sürecini sürdürdüğünü ve gerektiğinde sahneye girmeye hazır olduğunu söyledi.
 
Haniye ayrıca işgal çetesine karşı mücadelelerinde Filistin pozisyonunu destekleyecek ve Filistin örgütlerini güçlendirecek güçlü bir İslami blok kurulması çağrısında bulundu.
 
(tımetürk)