Heniyye: "Gazze'deki Güvenlik Güçleri Düşmana Yönelik"

Heniyye: "Gazze'deki Güvenlik Güçleri Düşmana Yönelik"

Filistin Başbakanı İsmail Heniyye, Gazze'deki Filistin güvenlik


Filistin Enformasyon Merkezi

Filistin Başbakanı İsmail Heniyye, Gazze'deki Filistin güvenlik birimlerinin gücünün işgalci düşmana yönelik olduğunu ve Filistin halkına destek olan güvenlik güçleri tecrübesinden Filistin topraklarının tümünde yararlanılabileceğini söyledi.

Heniyye, Filistin İçişleri Bakanlığı'na bağlı güvenlik birimlerinin dün (13 Ocak Pazartesi) Gazze kentinin batısında düzenlediği askeri geçit töreni sırasında yaptığı konuşmada, "Bu güç tek bir düşmana yöneliktir. O da Filistin topraklarını işgal eden düşmandır" dedi.

Gazze'deki bu gücün tüm Filistin topraklarına uzanacak bir güvenlik gücü inşasının temeli olduğunu ifade eden Heniyye, ablukanın başlangıcından yedi yıl ve savaştan beş yıl sonra özgürlük ve Kudüs'ü işgalden kurtarma yolunda yürümeye kararlı yeni bir gücün doğuşuna şahitlik ettiklerini belirtti.

Gazze'de inşa edilen yeni gücün şifresinin direniş ve sabitelere bağlılık olduğunu kaydeden Heniyye, İçişleri Bakanlığı'nın düzenlediği askeri geçit töreninde gövde gösterisi yapan gücün Filistin halkının hizmetinde olduğunu bildirdi.

Heniyye, Furkan Savaşı'nda zafer kazanılmasının arkasında üç etken olduğunu ifade ederek bu etkenlerin hükümetin hikmetli yönetimi, Filistin halkının direnişi ve direniş güçlerinin yaratıcılığı olduğunu söyled