Heniyye: "Filistinli Liderlere Saldıranlar Mutlaka Yakalanıp Hesaba Çekilmeli"

Heniyye: "Filistinli Liderlere Saldıranlar Mutlaka Yakalanıp Hesaba Çekilmeli"

Heniyye: "Filistinli Liderlere Saldıranlar Mutlaka Yakalanıp Hesaba Çekilmeli"

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi Başkan Yardımcısı İsmail Heniyye, Batı Yaka'da Filistin halkının liderlerine düzenlenen saldırıların silahlı milislerin işi olduğunu söyledi.

Heniyye, bugün (4 Eylül Perşembe) konuyla ilgili yaptığı açıklamada, milletvekili Hasan Harişe ile siyasi bilimler profesörü Abdüssettar Kasım'a yapılan saldırılara karışanların adalete teslim edilmesi gerektiğini ifade etti ve Filistinli liderlerin tehdit altında olmalarının kabul edilemez olduğunu belirtti.

Filistinli milletvekili ve Filistin Parlamentosu Başkan Yardımcısı Hasan Harişe, bu sabah Tulkerem'deki evinden çıkarken kimliği belirsiz kişilerin silahlı saldırısına uğradı. Otomobiline dört el ateş edilen Harişe, suikast girişiminden mucize eseri kurtulduğunu söyledi.

Kimliği belirsiz silahlı kişiler yaklaşık bir ay önce de siyasi bilimler profesörü Abdüssettar Kasım'a Nablus'ta eşiyle birlikte işyerine gitmek üzere evinden çıkarken saldırı düzenlemişti.

Hamas Siyasi Birimi üyelerinden İzzet Er-Reşak da sosyal paylaşım sitelerinden Facebook'taki sayfasında konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Harişe'ye düzenlenen saldırıyı kınayarak, "Batı Yaka'da nasıl oluyor da kimliği belirsiz kişiler Filistin Parlamentosu Başkan Yardımcısı'na silahlı saldırı düzneledikten sonra kaçıp gidiyorlar?" diye sordu.

Hamas sözcülerinden Fevzi Burhum da Harişe'ye düzenlenen saldırının Batı Yaka'daki güvenlik boşluğuna işaret ettiğini söyledi

fiem