Heniyye: Filistin Tarihi Sınırlarına Dönüyor!

Heniyye: Filistin Tarihi Sınırlarına Dönüyor!

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye, "Bu gün parçalanmış Filistin tarihi sınırlarına dönüyor.

Heniyye, bu akşam Katar'ın başkenti Doha'da Filistin'e yönelik işgal saldırıları hakkında bir konuşma yaptı.

Direnişin, siyonistlerin Mescid-i Aksa’yı kendi emellerine alet etmelerine müsaade etmediğini belirten Heniyye, "Kimileri, 'işgalciler bir Hamas liderine suikast düzenleyecek olsa savaş çıkacağını' söylerdi ancak bu süreç gösterdi ki Filistin’deki her karış toprak ve Kudüs, Hamas için büyük önem taşımaktadır." dedi.

Kassam’ın ateşlediği füzelerin, artık Tel Aviv ve işgal edilmiş her karış toprağa ulaşabilecek güçte olduğuna dikkat çekerek, "Gazze ile ilgili herhangi bir talebimiz yok. Bu direnişin ana konusu Kudüs, Mescid-i Aksa ve Şeyh Cerrah’tır. Amacımız başkenti Kudüs olan tüm ülke toprakları üzerinde kurulacak bağımsız bir Filistin devletidir." ifadelerini kullandı.

"Her intifadanın çıkış sebebi de Kudüs’tür ve Kudüs olacaktır"

Heniyye, "Kudüs’ün özgürlüğüne giden en kısa yol şüphesiz direniştir. Ve bu gün Gazze bu direnişin öncülüğünü yapmaktadır, Kudüs’ün kalkanı olma vazifesini üstlenmektedir. Bu günkü savaşın asıl konusu Kudüs’tür ve her savaşımızın konusu olmaya da devam edecektir. Ve her intifadanın çıkış sebebi de Kudüs’tür ve Kudüs olacaktır." diye konuştu.

"Direniş asla geri çekilmeyecek""

Siyonist düşmanın, Gazze’yi bombaladığını, binaları yıktığını ve katliamlar yaptığını söyleyen Heniyye, "Bununla Gazze halkını caydıracağını zannetti. Ancak bu görüşünde yanıldı ve kaybetti. Kudüs’ü hedef alan bu işgalciyle aramızdaki son sözü meydanlar söyleyecektir. Direniş asla geri çekilmeyecek. Kudüs’ün kılıcı ve kalkanı olmaya devam edecektir." dedi.

"Direniş gruplarının sahip olduğu güç görünenin çok daha ötesindedir"

Heniyye, "15 yıldır muhasara altında olan Gazze, bu gün geldiği noktada artık siyonistleri işgal ettikleri yerlerde sokağa çıkma yasağı uygulamaya mecbur etmektedir. Direniş gruplarının ve Kassam Tugayları’nın sahip olduğu güç görünenin çok daha ötesindedir." ifadelerini kullandı.

Kudüs'ün, Filistin halkını bir araya getirdiğine vurgu yapan Heniyye, ayrıca Arap ve Müslüman halklara da ümmet olma bilincini aşıladığını kaydetti.

Heniyye, "Bu gün parçalanmış Filistin tarihi sınırlarına dönüyor. Filistin bu gün, Nakura’dan Ümmü Reşaş’a kadar her yerde intifadaya kalktı. İşgalciler zannettiler ki 1948'den sonra halkımız kimlik ve aidiyet bilincini kaybedecek. Ama bugün Mescid-i Aksa’yı savunan ve işgalciler karşısında direnen işte bu halktır." diye konuştu.

Heniyye, "Birlikte yaşama teorisini bu halkımız, Lod'da, Remle’de, Raht’ta, Hayfa’da ve Safed’de ayaklar altına aldı. Oslo’dan sonra doğan Batı Şeria’daki yeni nesil, bu gün Aksa ve Kudus’ü savunan nesildir." şeklinde konuştu. (İLKHA)