Heniyye Başbakanlık Görevini Bıraktı

Heniyye Başbakanlık Görevini Bıraktı

Uzlaşı hükümetinin ilan edilmesiyle birlikte Heniyye, Sekiz Yıl Aralıksız Sürdürdüğü Başbakanlık Görevini Bıraktı

Filistin Başbakanı İsmail Heniyye, sekiz yıl boyunca bakanlarıyla ve halkıyla birlikte üstlendiği sorumluluğu ve başbakanlık görevini gönül rahatlığıyla teslim ettiğini ve üzerinden büyük bir yükün kalktığını söyledi.

Heniyye, başbakanlık görevini üstlendiğinde Filistin'in en genç başbakanı ünvanını da kazanmıştı. Yemin edip göreve başladığında 43 yaşındaydı ve bugün hayatının en verimli döneminde Filistin halkının çıkarlarını gözönünde bulundurarak üstlendiği görevden ayrılıyor.

Başbakanlık görevini üstlendikten sonra Gazze'nin Eş-Şati Mülteci Kampı'nda bulunan evini terk etmeyen ve aynı evde yaşamayı sürdüren Heniyye, ailesinin Gazze'den birkaç kilometre uzaklıktaki Askalan'dan gelerek yerleştiği Eş-Şati Kampı'nda mülteci olarak yaşamaya devam ediyor.

1963 yılında Eş-Şati Mülteci Kampı'nda dünyaya gelen Heniyye, evli ve 13 çocuk babası. Gazze'deki El-Ezher Dini Koleji'nden mezun oldu. Daha sonra Gazze'deki İslam Üniversitesi Eğitim Fakültesi'ni bitirdi.

1981'de İslam Üniversitesi'ne başlamasın itibaren İslami hareketin öğrenci kollarında görev yapan Heniyye, üç kez işgal güçlerince gözaltına alındı, birçok Hamas lideri gibi Merc Ez-Zuhur'a sürgüne gönderildi.