Heniyye: Atılması Gereken 4 Adım Var

Heniyye: Atılması Gereken 4 Adım Var

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi Başkanı İsmail Heniyye, Filistin’deki mevcut durumdan çıkış için dört adımın atılması gerektiğini belirterek, ilk adımın...

Heniyye: Mevcut Durumdan Kurtulmak İçin Atılması Gereken 4 Adım Var
İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi Başkanı İsmail Heniyye, Filistin’deki mevcut durumdan çıkış için dört adımın atılması gerektiğini belirterek, ilk adımın Filistin uzlaşısını sağlamak olduğunu ve Hamas’ın uzlaşının sağlanması için sonuna kadar gitmeye hazır olduğunu ifade etti.
Heniyye,  (16 Aralık Pazar) Gazze kentinde Hamas’ın kuruluş yıldönümü münasebetiyle “Direniş Zafer Kazanıyor ve Abluka Kırılıyor” sloganıyla düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, bulunduğu her yerde Filistin halkının hizmetinde olduklarını söyledi.
 

Atılması gereken adımların ilkinin birlik ve bütünlüğü sağlamak olduğunu belirten Heniyye, bugün karşı karşıya oldukları istisnai durumların istisnai kararlar gerektirdiğini bildirdi.
İkinci adımın işgal güçleriyle yürütülen güvenlik koordinasyonuna son vermek olduğunu kaydeden Heniyye, güvenlik koordinasyonunun devam etmesinin “Halkımızı ve davamızı koruyoruz” iddiasıyla bağdaşmadığına işaret etti.
 

Heniyye, atılması gerekli üçüncü adımın da Filistin dahilindeki ve haricindeki Filistinli liderleri bir araya getirecek kapsamlı bir toplantının düzenlenmesi olduğunu söyledi.
Böyle bir toplantının Kahire’de düzenlenebileceğini kaydeden Heniyye, Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas ile Gazze’de, Kahire’de veya başka bir yerde görüşmeye hazır olduğunu açıkladı.
 

Hamas lideri, atılması gerekli dördüncü adımın ise Arap ve İslam ülkeleriyle ilişkileri güçlendirmek olduğunu ifade etti.
El-Kassam Tugayları’nın son operasyonda elde ettiği çok önemli bilgiler olduğuna değinen Heniyye, işgal ordusu özel kuvvetlerinin Gazze Şeridi’ne nereden ve nasıl sızdıklarının tam olarak tespit edildiğini bildirdi.
 

El-Kassam Tugayları’nın önümüzdeki günlerde düzenleyeceği basın toplantısıyla kamuoyuna yeni bilgiler aktaracağını söyleyen Heniyye, son çatışmanın işgalcilerle askeri mücadele dönüm noktası olduğunu belirtti.
 

Heniyye, mitinge katılan kalabalığın kendilerini kuşatmaya kalkanlara verilen en net mesaj olduğunu dile getirerek, işgal rejimi zindanlarında tutulan Filistinli esirlere de seslendi ve “Sizleri özgürlüğe kavuşturmak bizim sorumluluğumuz ve boynumuzun borcu” dedi.


Kuruluşunun 31’inci yıldönümünde miting düzenleyen Hamas: Halk Bir Kez Daha Direniş Tercihinin Etrafında Kenetlendiğini Gösterdi
İslamî Direniş Hareketi (Hamas) sözcüsü Hazım Kasım, yüzbinlerce kişinin Hamas hareketinin kuruluş yıldönümü etkinliklerine iştirak etmesinin, halkın direniş tercihinin etrafında kenetlendiğini ve Filistin davasının ilkelerine bağlılık noktasında ısrarını ortaya koyduğunu söyledi.

Kasım yaptığı basın açıklamasında, Hamas hareketinin direnişe destek çıkan halkla iftihar ettiğini belirterek, halkın Hamas hareketinin gerçek dayanağı ve zafer kazanmasının en önemli sebeplerinden biri olduğunu ifade etti.

Kasım açıklamasında, “Hamas hareketinin Gazze’deki faaliyetlerle Batı Yaka halkına ve direnişine destek verdiğini gösterdiği gibi, devrimci Batı Yaka’daki direnişi kucaklayan halkla da iftihar ediyor” dedi.

Hamas hareketi kuruluşunun 31’inci yıldönümünde  (16 Aralık Pazar) Gazze’nin El-Ketibe Meydanı’nda ‘Direniş Zafer Kazanıyor ve Abluka Kırılıyor’ sloganıyla düzenlediği mitinge yüzbinler katılırken, meydanın ve meydana giden cadde ve sokakların insanlarla dolup taştığı görüldü.

 

fiem