Hedef İslam

Hedef İslam

PKK’nın hücre evinden çıkan ‘eğitim notları’, dindar Kürt halkını İslam’dan uzaklaştırmak isteyen hainlerin karanlık planını deşifre etti

Doğu ve Güneydoğu’da sözde öz yönetim ilan ettikleri ilçelerde so-kaklara hendek kazıp, ev ve iş yerlerini, araçları yakıp yıkan PKK’lı hainlerin, karanlık planını güvenlik güçleri deşifre etti. Dindar Kürt halkını İslam’dan uzaklaştırmak için beyin yıkama seansları düzenleyen PKK’lı teröristlerin hazırlanan ve Mardin’de ele geçirilen eğitim notlarına Star ulaştı. Kürt gençlere yönelik hazırlanan eğitim notlarında İslam’a hakaret edildiği ve Zerdüştlük’ün propagandasının yapıldığı tespit edildi. Gençleri kandırmak amacıyla hazırlanan eğitim notlarında, İslam dini ve tarihi akıl almaz bir şekilde çarpıtılarak anlatıyor.  “2. halife Hazret Ömer’in 60 bin Kürt’ü katlettiği” iftirasının yer aldığı eğitim notlarındaki “Kürtler aşırı baskılar nedeniyle İslamiyet’i seçer” ifadesiyle Kürtlerin İslam’ı baskı ve katliamlardan kurtulmak için İslamiyet’i kabul ettiği yalanı gençlere aşılanıyor. Son olarak Diyarbakır’ın Sur ilçesinde tarihi Kurşuncu Camii’ni ateşe veren, Kur’an-ı Kerimleri yakan teröristlerin,  beyin yıkama seanslarında gençlere ibadethaneleri,  Kur’an kurslarını da hedef gösterdiği belirlendi. Söz konusu eğitim notlarında Zerdüştlük de övgüler diziliyor. Notlarda, “Zerdüştlük inancı Kürtlerde bir toplumsal bilinç geliştirerek daha büyük bir şekilde güçlenme ve toparlanmalarını sağlamıştır” ifadesi yer alıyor.

YOKSUL AİLELER

Zerdüştlük’ün propagandasının yapıldığı eğitim notlarında, hücre evlerinin işleyişi, saldırıların planlanması ve hendeklerin kazılması konularında da teröristlere tavsiyelerde bulunuyor. Notlardaki en dikkat çeken bölüm ise hücre evlerindeki gençlerin tamamının yoksul ailelere mensup olması. Gençlerin verilen talimatlar doğrultusunda sürekli baskı altında tutulması da notlarda bulunuyor.

ZERDÜŞT PKK

PKK, yıllardır Kürtlerın Türklerle olan din bağını zayıflatmak için Zerdüştlük propagandası yapıyor. PKK, iddialarını etkileyici kılabilmek için ise ateşi kutsal sayan Zerdüşt’ün Kürt olduğunu savunuyor.  Zerdüştlükle ile ilgili 2006 yılında da PKK militanları arasında yapılan bir anketle ortaya çıktı.  Türkiye, İran ve Irak’taki 300 PKK teröriste yöneltilen “Dini önderiniz kim?’ sorusuna yüzde 34 oranında “Zerdüşt” cevabı verildiği belirtildi. Ankette, “Hz. İsa” seçeneği Zerdüşt’le aynı oranda destek gördü.

ÖRGÜTÜN ÇIRA’SI

PKK’ya yakın internet siteleri ve yayın organlarında son dönemde giderek artan bir şekilde Zerdüştlük propagandası yapılması da dikkat çekiyor. 2012 yılında kurulan Çıra TV’de Zerdüştlük propagandası yapıyor.

HENDEK KAZIP CAMİ YAKTILAR

Terör örgütü PKK, son aylarda Gaziantep Şehitkamil’de Karacaoğlan Camii’ni, Bitlis’te Kültür Camii’ni Şırnak’ta Merkez Külliye Camii’ni, Diyarbakır’da 500 yıllık Fatihpaşa  (Kurşunlu) Camii’ni yaktı, Mardin’in Nusaybin’de bir camiye roket atarlı saldırı düzenlendi, Şırnak Cizre’de kültür merkezini içinde öğrenciler varken bombaladı.